Pohral sa s Fapšom a brúsi si zuby na ďalšieho Slováka: Poľský zabijak príde do Bratislavy len za jediným cieľom

NETKY.SK • 31 Máj 2023, 18:00 • 2 min
Pohral sa s Fapšom a brúsi si zuby na ďalšieho Slováka: Poľský zabijak príde do Bratislavy len za jediným cieľom

Poľský kickboxer Kacper Fratczak absolvuje premiéru v organizácii RFA. V nej ho bude čakať Jakub Benko, ktorý bude jeho druhým slovenským súperom v kariére. Prvým bol hviezdny Sebastián Fapšo, ktorý bol v tom čase ešte len tínedžer a Fratczak ho zdolal po troch kolách na body.

slovakia

left justify in out

Poľský sympaťák má tie najvyššie ambície a netají sa tým, že vezme akúkoľvek výzvu. Jeho duel s Benkom bude súčasťou turnaja RFA 11, ktorý prebehne už 10. júna. Lístky sú dostupné v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

 

Bojové športy mu boli súdené

Fratczak sa dostal k bojovým umeniam, keď spolu so svojimi kamarátmi zo školy si šli vyskúšať kickbox v miestnom gyme. „Keď som mal 15, len tak spontánne som išiel s kamarátmi zo školy na tréning kickboxu do klubu ASW Knockout Zielona Góra. Na sídlisku, kde som býval, som sa často bil s ostatnými. Zrejme bojové športy mi vždy boli súdené,“ popísal svoj prvý kontakt s bojovými umeniami.

 

img

 

Popri nich sa najradšej odreaguje s jeho priateľkou a veľa úsilia venuje aj rozvoju svojej osobnosti: „Voľného času veľa nemám, ale rád ho trávim so svojou polovičkou, čítam dobré motivačné knihy a každý deň venujem aspoň nejaký čas sebarozvoju,“ prezradil o sebe poľský kickboxer.

 

S Fapšom sa šetril, aby potom vyhral svetový titul

V októbri 2019 sa na turnaji MFC 16 stretli proti sebe Sebastián Fapšo a Kacper Fratczak v súboji o poľského šampióna. Fratczak potvrdil svoju väčšiu zápasovú skúsenosť a Fapša zdolal na body. Sám ale priznal, že v súboji nešiel na plný plyn.

 

„Pamätám si ten zápas. Dva týždne po tomto zápase som v Sarajeve získal titul majstra sveta v kickboxe. Počas toho duelu som musel ísť na istotu kvôli riziku zranenia pred blížiacim sa štartom na majstrovstvách sveta. Vždy som veľmi dobre pripravený na každý súboj a platilo to aj vtedy. Rozhodovala taktika, vôľa po víťazstve a presnejšie údery,“ spomína na svoj súboj spred 4 rokov s hviezdou RFA.

 

img

 

Tentokrát pricestuje na Slovensko

Kacper Fratczak sa premiérovo ukáže v organizácii RFA, kde ho čaká súboj s Jakubom Benkom. „Všetko sa ukáže v zápase. Bojoval som s mnohými bojovníkmi rôznych veľkostí. Mám skúsenosti s bojovníkmi vyššími ako ja,“ povedal o Benkovi, na ktorom ho najviac upútala jeho výška 196 centimetrov.

 

Poľský zápasník si nepripúšťa nič iné než ďalšie víťazstvo. Po ňom by sa v RFA rád predstavil znova. „Momentálne hľadám výzvy a chcem byť najlepší na svete. RFA je dynamicky napredujúca organizácia, ktorá dáva bojovníkom možnosť rozvíjať sa. Samozrejme, po zápase by som ešte chcel bojovať v RFA. Nemusí to byť nevyhnutne len pod Real Fight pravidlami. Som otvorený viacerým možnostiam,“ načrtol Fratczak pred jeho súbojom na RFA 11. Ten prebehne už 10. júna a lístky si môžete zakúpiť v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies