Nočné útoky ruskej armády boli zacielené na rezervné oddiely ukrajinskej armády

NETKY.SK • 28 Apríl 2023, 19:45 • 2 min
Nočné útoky ruskej armády boli zacielené na rezervné oddiely ukrajinskej armády

MOSKVA - Ruské ministerstvo obrany sa vyjadrilo k raketovým útokom proti Ukrajine, pri ktorých v piatok zahynulo podľa ukrajinských predstaviteľov 18 civilistov. Podľa hovorcu ruského ministerstva Igora Konašenkova cieľom útokov boli armádne rezervné jednotky a mali im zabrániť dostať sa na frontovú líniu.

slovakia

left justify in out

Ruské ministerstvo obrany sa vyjadrilo k raketovým útokom proti Ukrajine, pri ktorých v piatok zahynulo podľa ukrajinských predstaviteľov 18 civilistov. TASR prevzala správu z portálu britskej televízie Sky News.

 

Hovorca ruského ministerstva Igor Konašenkov uviedol, že cieľom útokov boli armádne rezervné jednotky a mali im zabrániť dostať sa na frontovú líniu. Označil ich za presne cielené. Ukrajina oznámila, že útok zabil civilistov - 16 v meste Umaň v strednej časti Ukrajiny a dvoch v meste Dnipro.

 

Rusko vždy popiera, že cielilo na civilistov. Konašenkov uviedol: "Počas noci ruské vzdušné sily podnikli kolektívny raketový úder s použitím vysoko presných zbraní dlhého doletu a mieril na dočasné miesta rezervných jednotiek ukrajinskej armády. Cieľ úderu bol dosiahnutý, všetky naplánované zariadenia boli zasiahnuté a postup rezerv nepriateľa do bojových zón bol prekazený."

 

Ukrajinská armáda uviedla, že zostrelila 21 z 23 ruských striel s plochou dráhou letu. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odsúdil najnovšie raketové útoky Ruska na Ukrajinu a prisľúbil reakciu na "ruský teror". "Na tento ruský teror musí Ukrajina a svet spravodlivo reagovať. A to sa aj stane. Každý takýto útok, každé zlo proti našej krajine a ľuďom len približuje teroristický štát k pádu a trestu, a nie naopak, ako si myslia oni," zdôraznil Zelenskyj.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies