"Zabáva" sa poškodzovaním drevín, Karlova Ves upozorňuje na neznámeho páchateľa

NETKY.SK • 25 Máj 2023, 09:00 • 2 min
"Zabáva" sa poškodzovaním drevín, Karlova Ves upozorňuje na neznámeho páchateľa

BRATISLAVA - Bratislavská Karlova Ves upozorňuje na neznámeho páchateľa, ktorý má na jej území poškodzovať zdravé dreviny. Najnovšie eviduje poškodenie kmeňa pagaštana na Pribišovej ulici, siedmich briez na Silvánskej ulici, lipy na Donnerovej ulici a borovice na Hlaváčikovej ulici.

slovakia

left justify in out

Mestská časť o tom informuje na sociálnej sieti. Samospráva poukazuje na to, že na Silvánskej ulici uschlo na jednom mieste od minulého roka sedem briez. Lipa na Donerovej ulici bola podľa mestskej časti ešte vlani zelená, v súčasnosti je suchá, má preto podozrenie, že jej niekto "pomohol". V okolí bolo už v minulosti otrávených viacero stromov.

 

"Vlastník oplotenej predzáhradky na Hlaváčikovej nahlásil, že niekto sype pod borovicu soľ a iný neznámy roztok," podotýka samospráva. Pripomína zároveň, že pred časom niekto narezal niekoľko nových stromov na Púpavovej ulici. Mestská časť preto vyzýva svojich obyvateľov, aby boli všímaví, ak sa pri stromoch pohybuje podozrivá osoba. Prípadné poškodzovanie drevín odporúča okamžite nahlasovať na políciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies