Minister Marek Krajčí bol negatívne testovaný na koronavírus. Ľudí vyzval, aby si vytvorili "bublinu" na sviatky

NETKY.SK • 20 December 2020, 11:13 • 2 min
Minister Marek Krajčí bol negatívne testovaný na koronavírus. Ľudí vyzval, aby si vytvorili "bublinu" na sviatky

BRATISLAVA – Minister zdravotníctva Marek Krajčí má negatívny výsledok na koronavírus. Ľudí vyzval k zodpovednosti. Na sviatky si majú vytvoriť svoje bezpečné "bubliny".

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ako informoval šéf rezortu zdravotníctva Marek Krajčí na sociálnej sieti Facebook, po pretestovaní mu vyšiel negatívny výsledok PCR testu. Testovanie podstúpil potom, ako premiér Igor Matovič informoval o tom, že sa nakazil a mal pozitívny test. V karanténe tak skončili takmer všetci členovia vlády.

 

Ľudí vyzval k zodpovednosti

Krajčí ďalej uviedol, že testovanie podstúpi v pondelok ešte raz, aby si bol na 100 % istý, že nemôže nikoho nakaziť. Ako napísal, šírenie koronavírusu je medzi nami stále veľmi intenzívne.

 

„Takmer každý deň zaznamenávame rekordné prírastky pozitívne testovaných osôb, nové maximá hospitalizovaných ľudí s ochorením COVID-19 v našich nemocniciach a nové rekordy v počtoch úmrtí na toto zákerné ochorenie,“ varoval Krajčí.

 

 

Verejnosť vyzval k zodpovednému správaniu a postupne si vytvorili tzv. bublinu so svojimi rodinami, v ktorej strávia vianočnočné sviatky.  

 

Mohlo by vás zaujímať: AKTUALIZOVANÉ: COVID-19 majú aj Jaroslav Naď, Peter Pčolinský, Veronika Remišová či Štefan Holý

 

Každý z nás môže predstavovať riziko

„Vírus si nevyberá, už dorazil aj medzi členov vlády. Viacerí z nich sú už pozitívni, niektorí bojujú s vírusom v teplotách na svojich lôžkach. Mnohí sa ma pýtate, aký som mal výsledok testu. Odpoveď je: negatívny. Ale to nie je až také podstatné. Viem, že tak ako ja, tak ani ostatní, ktorým vyšiel v piatok test s negatívnym výsledkom, si nemôžeme byť istí, že nie sme nakazení," píše minister zdravotníctva.

 

img

 

Ako ďalej uvádza, je veľmi dôležité sa izolovať a myslieť na to, že každý jeden z nás môže byť potenciálne nebezpeční pre svoje bezprostredné okolie.

 

Zároveň vyzdvihol vyjadrenia mnohých duchovných, ktorí svojim veriacim odporúčajú to isté a varujú ich pred stretávaním sa vo väčších počtoch. „Ďakujem zamestnávateľom, ktorí nechávajú v ďalších dňoch svojich zamestnancov pracovať z domu. Ďakujeme našim zdravotníkom, ktorí bojujú za životy a zdravie našich blízkych v nemocniciach,“ uzavrel Krajčí.

 

Prečítajte si tiež: Prezidentka Zuzana Čaputová je v karanténe

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies