Trnavskí futbalisti by chceli nadviazať na odvetu s Bijeljinou

NETKY.SK • 31 Júl 2019, 11:40 • 2 min
Trnavskí futbalisti by chceli nadviazať na odvetu s Bijeljinou

BRATISLAVA - Slovenské futbalové kluby Spartak Trnava aj FC DAC 1904 Dunajská Streda čakajú odvetné zápasy 2. predkola Európskej ligy 2019/2020.

slovakia

left justify in out

Napriek prehrám v minulotýždňových úvodných vystúpeniach však túžia reparáty zvládnuť úspešnejšie a sprevádzať majstrovský ŠK Slovan Bratislava v treťom kvalifikačnom kole kontinentálneho pohára číslo dva. Receptom na úspech Spartaka má byť koncentrácia na ihrisku a fanúšikovia na tribúnach

Spartak Trnava uhral v úvodnom zápase na ihrisku Lokomotivu Plovdiv identické skóre, aké si prednedávnom priviezol z Bosny a Hercegoviny z trávnika Radnika Bijeljina (0:2). V odvete 1. predkola proti bosnianskemu súperovi sa dokázal prehrýzť cez nepriaznivý výsledok a v mužstve "andelov" cítia, že niečo podobné by sa mohlo podariť aj druhýkrát.

"Neviem, prečo sa nám to nedarí aj vonku, ale na vlastnom štadióne, kde nám naši fanúšikovia vytvárajú výbornú atmosféru, sme oveľa silnejší. Ukážeme to aj vo štvrtok a zabojujeme o postup," burcuje prostredníctvom klubového webu rumunský kapitán Spartaka Bogdan Mitrea, ktorý v Plovdive nehral pre dištanc za červenú kartu z odvety proti Bijeljine.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

⚽️🤱🏻♥️🖤

Príspevok, ktorý zdieľa Bogdan Mitrea (@bogdanmitrea),



Spartak v minulosti na európskej pohárovej scéne natrafil na súpera z Bulharska iba raz. Bolo to v 3. predkole Európskej ligy 2011/2012 proti Levski Sofia. Aj vtedy prehral úvodný duel na ihrisku súpera (1:2), ale doma rovnakým rozdielom vyhral a po strelách zo značky pokutového kopu prenikol do play-off EL.

Podobný úspech by chceli Trnavčania dosiahnuť aj tentoraz. "Odvetu chceme zvládnuť a verím, že sa nám to podarí tak, aby sme sa na konci tešili z postupu," povedal stredopoliar Matej Jakúbek, na ktorého nadviazal brazílsky legionár Lucas Lovat: "Musíme sa na ihrisku viac sústrediť a verím, že potom to bude lepšie a proti Plovdivu môžeme byť úspešní. Platí to v obrane aj v útoku. Keď sa nám bude dariť premieňať šance, pomôže nám to aj v zápase."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🔴⚫️

Príspevok, ktorý zdieľa Bogdan Mitrea (@bogdanmitrea),



DAC chce byť v Grécku efektívny, Kristopher Vida si trúfa aj na štyri góly

Futbalisti zo Žitného ostrova musia v Aténach po domácej prehre s Atromitosom (1:2) aspoň dvakrát skórovať. Mužstvo trénera Petra Hyballu prenikne do ďalšieho predkola iba v prípade, ak predvedie vyššiu efektivitu ako v zápase proti tomuto tímu pred vlastnými fanúšikmi.

Dunajskostredčania sa na gréckeho protivníka naladili nedeľňajším vysokým víťazstvom nad nováčikom Fortuna ligy z Pohronia (5:1). Dvomi gólmi sa pod to podpísal maďarský stredopoliar Kristopher Vida, ktorý dúfa, že tímu "pušný prach" nezvlhol cestou za súperom do Grécka. "Výsledok pôsobí pozitívne na naše sebavedomie. Dodáva nám veľkú sebadôveru. Ukázali sme, že dokážeme strieľať góly. Aj vo štvrtok by sme chceli dať dva, tri, možno štyri góly, ktoré by nám zabezpečili postup," uviedol na klubovom webe 24-ročný rodák z Budapešti.

Slovenský zástupca sa v pohárovej Európe predstaví v Grécku po desiaty raz. Dosiaľ jediné víťazstvo v tejto krajine zaznamenala Žilina. Bolo to ešte pred 58 rokmi - v 1. kole Pohára víťazov pohárov 1961/1962, keď na ihrisku Olympiakosu Pireus triumfovala 3:2. Takýto výsledok by teraz Dunajskostredčanov posunul do 3. predkola. Historická štatistika slovenských tímov v zápasoch na aténskej pôde (1-1-5) je však proti nim. "Pevne verím, že postúpime. Máme na nich. Všetko bude o prvom góle. Pokiaľ ho dáme my, som presvedčený, že postúpime. Na ihrisku necháme všetko," podotkol krídelník DAC Lukáš Čmelík.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies