Nile Rodgers získa IMS Legends Award

NETKY.SK • 4 Apríl 2014, 16:09 • 2 min
Nile Rodgers získa IMS Legends Award

ŠPANIELSKO - Americký hudobník Nile Rodgers získa počas tohtoročného International Music Summit (IMS) Legends Award.

slovakia

left justify in out

Podujatie, za ktorým stojí aj producent a dídžej Pete Tong, sa bude konať 21. až 23. mája na španielskej Ibize. Šesťdesiatjedenročný spoluautor hitu Get Lucky francúzskeho dua Daft Punk si čestné ocenenie prevezme 21. mája počas slávnostnej večere.

 

"Sme veľmi radi, že si Nile môže prevziať našu IMS Legends Award počas tohtoročnej slávnosti. Toto podujatie sa stáva veľkým momentom v oblasti elektronickej hudby. V roku, kedy Nile spoločne s Daft Punk získal ceny Grammy, je to ďalší faktor rozmachu, ktorý on a tiež elektronická hudba zažívajú," uviedol za organizátorov IMS Ben Turner. 

 

Nile Gregory Rodgers je rodákom z New Yorku a jedným zo zakladajúcich členov formácie Chic. Eponymnú prvú štúdiovku kapela vydala v roku 1977. Postupne na ňu nadviazali nahrávkami C'est Chic (1978), Risqué (1979), Real People (1980), Take It Off (1981), Tongue in Chic (1982), Believer (1983) a Chic-ism (1992). Okrem nich vydali aj niekoľko kompilácií a dva živé albumy Live at the Budokan (1999) a A Night in Amsterdam (2006). Medzi ich najväčšie hity patria piesne ako Dance, Dance, Dance (Yowsah, Yowsah, Yowsah), Everybody Dance, Le Freak, I Want Your Love, Good Times či My Forbidden Lover. S Rodgersom, ktorý je tiež uznávaným producentom, spolupracovali napríklad Diana Ross, David Bowie, Duran Duran alebo Avicii. 

 

Informácie pochádzajú z webstránky www.digitalspy.co.uk a archívu agentúry SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies