Nigérijčan prepašoval v bruchu na Slovensko drogy za vyše 70.750 eur

NETKY.SK • 17 Marec 2011, 13:20 • 2 min
Nigérijčan prepašoval v bruchu na Slovensko drogy za vyše 70.750 eur

Nigérijčan prepašoval v bruchu na Slovensko drogy za vyše 70.750 eur

slovakia

left justify in out

img

Tridsaťročný Nigérijčan prepašoval na Slovensko v bruchu drogy za viac ako 70.750 eur. Ide zrejme o kokaín s celkovou hmotnosťou viac ako 1400 g, čo zodpovedá približne 14.151 obvykle jednorazových dávok drogy. Informoval o tom dnes bratislavský krajský policajný hovorca František Peczár.
      Drogy sa u Nigérijčana našli pri colnej kontrole v utorok (15.3.) približne o 17.20 h. na Letisku Milana Rastislava Štefánika v Bratislave po jeho prílete zo španielskeho Alicante. "Bolo zistené, že v brušnej dutine obvineného sa nachádza 78 ks uzatvorených plastových balíčkov v tvare rotačného elipsoidu s obsahom neznámej látky," priblížil Peczár. Dodal, že muž si neznámy biely lisovaný materiál zadovážil neoprávnene.
      "Predbežným znaleckým skúmaním na kriminalisticko-expertíznom útvare PZ v Bratislave bolo zistené, že v predmetných balíčkoch sa nachádza kokaín s celkovou hmotnosťou viac ako 1400 g, čo zodpovedá približne 14.151 obvykle jednorazových dávok drogy. Podľa vyjadrenia Národnej protidrogovej jednotky PPZ hodnota spomínaného množstva drogy predstavuje sumu na čiernom trhu viac ako 70.750 eur," informoval hovorca.
      Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave obvinil tohto 30-ročného muža z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Obvinený sa momentálne nachádza v cele policajného zaistenia. "Vyšetrovateľom KR PZ bol spracovaný podnet na podanie návrhu na väzobné stíhanie tohto muža," doplnil Peczár. Po dokázaní viny hrozí mužovi 15 až 20 rokov väzenia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies