V F1 sa rysuje opätovné spojenie Alonsa s Renaultom

NETKY.SK • 19 Máj 2020, 15:49 • 2 min
V F1 sa rysuje opätovné spojenie Alonsa s Renaultom

V posledných dňoch sa vo svete F1 nehovorí o ničom inom ako prestupovom kolotoči medzi viacerými stajňami. Jednou z možností je aj návrat 2-násobného majstra sveta zo Španielska.

slovakia

left justify in out

Nespokojný Vettel

Prestupové boje v paddocku F1 sa rozbehli po tom, ako Sebastiana Vettela nenadchla nová zmluva s Ferrari. Odmietol ju podpísať, pretože ako sa sám vyjadril, potreboval by kontrakt na viac sezón, avšak Scuderia mu ponúkla predĺženie spolupráce len na jeden rok.

 

img

 

Ricciardo uvoľnil miesto

Keďže Ferrari hrozila strata jazdca, začali sa obzerať po niekom inom. Nakoniec sa rozhodli pre Španiela Carlosa Sainza Jr. z McLarenu, a práve týmto prestupom sa rozbehol už spomínaný kolotoč. V ambicióznom McLarene, ktorý minulú sezónu ukončil veľmi dobrým dojmom, mali iba mladého Landa Norrisa, ktorý prišiel do F1 len vlani. Stajňa siahla teda po Danielovi Ricciardovi z Renaultu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Daniel Ricciardo (@danielricciardo),

 

Návrat šampióna? 

A práve tu sa otvára otázka, že či je možná opätovná spolupráca Fernanda Alonsa a francúzskej automobilky. "El Nano" je stále posledným majstrom sveta vo farbách Renaultu. Dokázal prekaziť famóznu šnúru titulov Michaela Schumachera a v sezónach 2005 a 2006 bol práve on tým najlepším. 

 

img

 

Len na najvyššej úrovni 

"V najbližších dvoch, troch či štyroch rokoch by som sa chcel sústrediť na pretekanie v top motoristickej kartegórii. Možno sa vrátim do efjednotky, alebo budem opäť jazdiť vo vytrvalostných okruhových pretekoch, či skúsim IndyCar. V hlave už mám určitý plán. Myslím si, že moja ďalšia výzva bude súťažiť na tej najvyššej úrovni, lebo som na ňu stopercentne pripravený," povedal Alonso počas videokonferencie.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial),

 

Rokovania s Renaultom? 

Návrat španielskeho jazdca do šampionátu F1 naznačil už aj jeho hlavný poradca a tímový šéf za zlatých čias Renaultu Flavio Briatore. Podľa BBC Sport už s Alonsom rokoval tím Renault. Tridsaťosemročný Alonso opustil kráľovnú motoršportu predvlani a súťažil vo vytrvalostných okruhových pretekoch či na Rally Dakar, kde pri svojom debute obsadil trináste miesto. V tomto roku chystá aj tretí štart na 500 míľ Indianapolis. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies