NHL: Slováci v noci bodovali, Tatar s gólom a asistenciou

NETKY.SK • 8 Apríl 2022, 08:57 • 2 min
NHL: Slováci v noci bodovali, Tatar s gólom a asistenciou

NEW YORK – Slovenský hokejista Tomáš Tatar zaznamenal v noci na piatok v zámorskej NHL gól a asistenciu, no jeho New Jersey prehralo doma s Montrealom 4:7. Bodovo sa presadil aj Marián Studenič, ktorý si pripísal asistenciu pri prehre jeho Dallasu s Torontom 3:4 po predĺžení. Ďalším istým účastníkom play off je Carolina, ktorá si definitívne zabezpečila postup výhrou 5:3 nad Buffalom.

slovakia

left justify in out

Proti svojmu bývalému klubu s gólom aj asistenciou

 

Tatar v 8. minúte duelu s Montrealom svojím 14. presným zásahom v sezóne znížil na 1:2, keď dostal výbornú prihrávku od Dawsona Mercera a strelou z prvej prekonal Jakea Allena v bránke Canadiens. V zápase proti svojmu bývalému klubu si pripísal aj asistenciu pri góle Jespera Bratta na 4:6 v tretej tretine. Slovenský krídelník má na konte 29 bodov (14+15) v 68 stretnutiach sezóny.

 

 

Halák odchytal výborný zápas

 

Vydarený zápas zažil slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý 28 úspešnými zákrokmi pomohol k víťazstvu Vancouveru 5:1 na ľade Arizony. Prekonal ho iba Nick Schmaltz, ktorý v druhej tretine znížil na priebežných 1:3. Canucks tak stále živia nádej na play off. Na Dallas, ktorý si v Západnej konferencii drží pozíciu s druhou voľnou kartou, momentálne strácajú šesť bodov a odohrali o dva zápasy viac.

 

 

Studenič si pripísal asistenciu, Matthews prekonal klubový rekord

 

Studenič v domácom zápase s Torontom asistoval v 10. minúte pri góle Tylera Seguina na 1:1. Bol to jeho tretí bod od príchodu do Dallasu, za ktorý odohral zatiaľ deväť stretnutí. Auston Matthews pomohol k výhre Maple Leafs dvomi gólmi a s 56 presnými zásahmi v sezóne vytvoril nový rekord klubu, keď prekonal zápis Ricka Vaivea. Ten v ročníku 1981/82 nastrieľal v drese "javorových listov" 54 gólov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies