Prezidentské voľby 2019: Juraj Zábojník

NETKY.SK • 15 Január 2019, 14:43 • 2 min
Prezidentské voľby 2019: Juraj Zábojník

BRATISLAVA-O post prezidenta SR chce v prezidentských voľbách zabojovať aj bezpečnostný analytik, bývalý šéf slovenských policajných ochrankárov a podnikateľ Juraj Zábojník. Chcel by byť prezidentom všetkých občanov.

slovakia

left justify in out

Juraj Zábojník sa narodil v roku 1962 v Bojniciach a žije v Bratislave. Je ženatý a má dve dcéry. Plukovník v zálohe odslúžil v radoch slovenskej polície 17 rokov a ďalšie roky sa venoval práci v korporátnom sektore. Istý čas bol riaditeľom Ochrany ústavných činiteľov a diplomatických misií. Zábojník informoval, že od ľudí získal viac ako 20-tisíc podpisov.

 

Už ako malý chlapec  spieval a tancoval v rôznych folklórnych súboroch (asi najznámejší z nich bol súbor „Vtáčnik“ v Prievidzi, pod vedením choreografa Milana Chvasteka z Terchovej).

V roku 1981 nastúpil do vojenskej náhradnej služby vo Frýdku-Místku a pokračoval  v štúdiách na Strednej odbornej škole Ministerstva vnútra SR v Pezinku. Po absolvovaní maturitných skúšok a ukončení odborného bezpečnostného vzdelania  začal ako rádový referent na Správe ochrany ústavných činiteľov SR (dnešný Úrad ochrany ústavných činiteľov a diplomatických misií ). Počas pôsobenia na Úrade ochrany som v roku 1989 nastúpil predsedovi vlády národného porozumenia prof. Čičovi ako špecialista na úseku bezpečnostnej politiky-osobnej ochrany. Neskôr, v priebehu niekoľkých ďalších rokov,  postupne prešiel mnohými riadiacimi pozíciami a už ako 34 ročný  dosiahol hodnosť plukovníka. Následne svoju kariéru ukončil v pozícií riaditeľ úradu.

img

 

Počas svojho pôsobenia na Úrade ochrany absolvoval niekoľko zahraničných stáží a pracovných misií v zahraničí. Stal  sa spoluzakladateľom Svetovej organizácie špeciálnych služieb ochrany ústavných činiteľov. Riadil mnohé významné bezpečnostné akcie týkajúce sa stretnutí najvyšších predstaviteľov sveta, prezidentov, predsedov parlamentov či premiérov vlád. Osobne  sprevádzal svetovú osobnosť pápeža Jána Pavla II počas jeho misie na Slovensku, exprezidenta USA Jimmyho Cartera, patriarchu pravoslávnej cirkvi Alexija II, a mnohých ďalších najvyšších predstaviteľov vlád, či  kresťanských cirkví a židovskej komunity, začo  bol niekoľkokrát - na základe ich návrhu - disciplinárne odmenený.

img

 

Svoje vzdelanie si neustále zvyšoval štúdiami na viacerých slovenských univerzitách, a to na: Slovenskej technickej univerzite v Bratislave, Ekonomickej univerzite v Bratislave a Trnavskej univerzite v Trnave, ktoré úspešne ukončil štátnymi záverečnými skúškami a obhájením diplomových prác, dizertačnej práce a vedeckej ašpirantúry. Ako lektor a pedagóg prednášal na akademickej pôde vysokoškolských univerzít a štátnych inštitútoch. Neskôr pôsobil ako bezpečnostný expert pre Ministerstvo zahraničných vecí SR, Národnú banku Slovenska a niektoré slovenské strategické podniky.

Bezpečnostnej politike sa venuje viac než 37 rokov, z toho 17 rokov aktívne a 20 rokov ako bezpečnostný analytik v mediálnej sfére (v oblasti zahraničnej a vnútornej bezpečnostnej politiky, v otázkach medzinárodného terorizmu a migrácie, či korupcie a organizovaného zločinu).Je držiteľom certifikátov previerok Národného bezpečnostného úradu, NATO či Európskej únie.

Takmer 10 rokov pracoval v dcérskej pobočke nadnárodnej zahraničnej spoločnosti so sídlom v Salzburgu, kde  ukončil kariéru v pozícii konateľa, zodpovedného za zahraničné akvizície.Jeho skúsenosti v oblasti korporátneho sektora som si neustále rozvíjal a zúčastňoval  sa mnohých zahraničných pracovných misií, pod vedením našich najvyšších ústavných činiteľov, ktoré spoluorganizovali Slovenská obchodná a priemyselná komora, či agentúra SARIO.

img

 

Kandidovať na funkciu prezidenta Slovenskej republiky  sa rozhodol preto, lebo pozná prostredie pôsobenia prezidenta a jeho administratívy, pričom mu predovšetkým nie sú ľahostajné problémy našich občanov, o ktorých sa dozvedá pri každodennýchrozhovoroch s nimi. Zároveň mu nie je ľahostajná budúcnosť našej krajiny, jej ochrana a bezpečnosť, ako aj budúcnosť našich detí.

Jednou z jeho priorít je ukázať občanom Slovenska, že dobrý prezident by mal byť v prvom rade srdcom štátu, a nie len jeho hlavou.

 

Viac o Jurajovi Zábojníkovi  a jeho dôvode prečo kandiduje sa dozviete v reportáži:



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies