Spartak Trnava vychováva mládežníkov aj pre anglický trh, teraz si poistil služby až šiestich svojich odchovancov

NETKY.SK • 1 Marec 2019, 13:22 • 2 min
Spartak Trnava vychováva mládežníkov aj pre anglický trh, teraz si poistil služby až šiestich svojich odchovancov

TRNAVA - Slovenský futbalový klub FC Spartak Trnava podpísal profesionálny kontrakt na tri roky so šiestimi odchovancami klubu. "Andeli" sa dohodli na dlhodobej spolupráci so štvoricou dorastencov do 19 rokov - Ivanom Mesíkom, Gergelyom Tummom, Alexandrom Horvátom a Kristiánom Mihálekom.

slovakia

left justify in out

Z kategórie do 16 rokov podpísali nový kontrakt s "červeno-čiernymi" Timotej Kudlička a Thomas Kotlár. "Viacerí z nich sú už členmi hlavného mužstva. Niektorí z nich si pripísali prvé minúty aj v najvyššej slovenskej súťaži Fortuna lige. Naďalej máme záujem rozvíjať ich talent tak, aby absolvovali čo najviac tréningových jednotiek a veľa kvalitných zápasov v áčku, juniorke či mládeži FC Spartak Trnava. Do budúcna by im to pomohlo k napredovaniu,“ uviedol generálny manažér klubu Marián Černý.
 

Spartaku sa v poslednom období darí vychovávať množstvo kvalitných futbalistov, o ktorých pravidelne prejavujú záujem zahraničné celky. Potvrdzujú to napríklad prestupy z posledného roka a pol – Sebastian Nebyla (West Ham United), Šimon Kozák (Southampton FC) či Matúš Repa (Atalanta Bergamo).

 

Zo spomínanej štvorice debutoval vo Fortuna lige stredopoliar Horvát, ktorý nastúpil ako striedajúci hráč do záverečného jesenného duelu proti AS Trenčín. V ostatnom jarnom kole ho s Dunajskou Stredou napodobnil Tavares. Všetci majú za sebou zimnú prípravu s A tímom Spartaka.

 

"Vnímam veľmi pozitívne smerovanie našej akadémie. Pevne verím, že v krátkom čase sa dokončí krásny tréningový areál, kde by ďalší talentovaní futbalisti mohli rozvíjať svoj talent a nasledovať rovesníkov," pokračuje Černý.

 

Rovnako ako dorastenci z U19, aj Timotej Kudlička s Thomasom Kotlárom podpísali trojročné kontrakty. Obaja aktuálne pôsobia v U16. Druhý menovaný si pred pár dňami prevzal cenu pre najlepšieho hráča U15 za minulú sezónu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies