Premiér sa stretne s Lengvarským. Chce s ním hovoriť o závažných skutočnostiach!

NETKY.SK • 10 August 2022, 18:10 • 2 min
Premiér sa stretne s Lengvarským. Chce s ním hovoriť o závažných skutočnostiach!

BRATISLAVA - Stretnutie oboch členov OĽaNO sa má uskutočniť v najbližších dňoch.

slovakia

left justify in out

Kým predseda OĽaNO Igor Matovič sa viackrát vyjadril, že by bol za odvolanie Vladimíra Lengvarského z funkcie a chcel by, aby sa na jeho miesto vrátil predchádzajúci minister zdravotníctva Marek Krajči, predseda vlády za ministrom zdravotníctva doteraz vždy stál. 

 

Zo sveta: Ukrajinci potvrdili, že stoja za výbuchmi na Kryme, včera z toho obviňovali Rusko

 

img

 

Teraz však hovorkyňa premiéra Ľubica Janíková pre TASR uviedla, že sa Eduard Heger plánuje v najbližších dňoch stretnúť s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským  k viacerým otázkam týkajúcich sa fungovania ministerstva zdravotníctva. 


Heger už skôr avizoval, že sa chce s ministrom stretnúť aj k téme personálnych zmien vo vedení Zdravotníckej implementačnej agentúry (ZIA). Minister minulý týždeň odvolal z postu riaditeľa agentúry Slavomíra Udiča a dočasne vedením poveril Petru Svobodovú.

 

obrazok

Svobodová je exnámestníčkou bývalého šéfa Pôdohospodárskej platobnej agentúry. Denník Postoj pripomenul, že v agentúre mala brániť väčšej transparentnosti, na čo v otvorenom liste upozorňoval riaditeľ jej komunikačného oddelenia Ladislav Ďurkovič. Vedením ZIA poverili Svobodovú do uskutočnenia riadneho výberového konania, maximálne na šesť mesiacov.

 

Ďurkovič, ktorý predtým roky pôsobil ako redaktor, vo svojom otvorenom liste, ktorý adresoval ministrovi Vlčanovi, okrem iného, napísal:

 

„Petra Svobodová, ktorá v marci po neúspešných snahách uchytiť sa inde, keďže po voľbách musela opustiť ministerstvo spravodlivosti, kde za vlády Smeru bola vo vysokej fukncii, nastúpila do PPA. Zneužívajúc bezmedznú dôveru generálneho riaditeľa a jeho neznalosť započala rozsiahle organizačné zmeny. Aj keď zásadná organizačná zmena sa uskutočnila 1. marca a bola zjavne nastavená skvelo, od jej príchodu došlo k ďalším trom – výsledkom je, že dnes riadi hospodársku správu, organizačný úrad, osobný úrad, verejné obstarávania, finančný odbor, technickú pomoc, je poverená aj riadením kancelárie generálneho riaditeľa a najnovšie ma pod sebou kľúčovú sekciu IT. Získala tak neobmedzený vplyv na chod všetkých kľúčových procesov v agentúre."

 

 

Z domova: Juraj Krúpa šokuje: „Podal som trestné oznámenie sám na seba." Čo s tým má Matovič?

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona