Netradičné vianočné rekordy

NETKY.SK • 17 December 2016, 13:50 • 2 min
Netradičné vianočné rekordy

BRATISLAVA - O chvíľu sú tu Vianoce, sviatky pokoja. Niekto upratuje, pečie, zháňa darčeky a iný sa zase snaží dostať do Guinessovej knihy rekordov. Aj Vianoce majú svojich rekordmanov, presvedčte sa samy.

slovakia

left justify in out

Vianočná pančucha

V našej republike nepatria vianočné pančuchy práve medzi tradičné dekorácie. Lenže v niektorých krajinách si to bez nich nevedia predstaviť. Tá úplne najväčšie vznikla v Taliansku. Kým bežný rozmer téhle ponožky je 26 × 10 centimetrov, na juhu s materiálom nešetrili. Hromadne a spoločnými silami dobrovoľníci uplietli pančuch dlhú až 51 metrov. Akcia mala charitatívny účel.

 

Zoznam prianí

Santa Claus má svoju úradnú adresu na severe Fínska, v meste Rovaniemi. Práve tam prišlo pred štyrmi rokmi celkom 76 tisíc listov od detí z tridsiatich krajín sveta. Keď ich zamestnanci pošty zo zvedavosti naskladali na jednu hromadu a zvážili, váha zásielky bola 160 kilogramov. A to už je teda poriadna váha.

 

obrazok

Všetci do červeného

Najviac Santa Clausov na jednom mieste sa objavilo v írskom Derry City. Bolo to v roku 2007 a v uliciach sa stretlo 13 tisíc Santov v červenom oblečení. 

 

obrazok

Perníková chalúpka

Architektonicky najšialenejšia perníková chalúpka sa postavila v roku 2003 v Texase. Mala viac ako 1100 metrov kubických a najvyšší bod bol vo výške troch metrov. 

 

Umelý stromček

Na prelome rokov 2001-2002 v meste Porto Alegre zdobil vyhľadávaný Moinhos de Vento Park obrovský strom z PVC. "Falošný" strom sa týčil do výšky 52 metrov a bol ozdobený tromi tisíckami ozdôb. 

 

Živý strom

Ozdobiť ihličnan vie kde kto. Ale zostaviť ho z ľudí, vedia len v kanadskom meste Lacombe. V roku 2013 sa tamojším obyvateľom na futbalovom ihrisku podaril rekord, ktorý zatiaľ nikto neprekonal. Do príslušného tvaru a na značky sa postavilo celkom 889 nadšencov. Útvar mal 60 metrov na dĺžku a bezmála 20 metrov na šírku. 

 

obrazok

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies