Prokurátor ÚŠP žiada väzbu pre štyroch obvinených z utorkovej akcie NAKA u diaľničiarov

NETKY.SK • 2 December 2021, 11:02 • 2 min
Prokurátor ÚŠP žiada väzbu pre štyroch obvinených z utorkovej akcie NAKA u diaľničiarov

BRATISLAVA - Štyri osoby by mohli skončiť v kolúznej väzbe pre podozrenia páchania ekonomickej trestnej činnosti u diaľničiarov.

slovakia

left justify in out

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) žiada väzbu pre štyroch obvinených z utorkovej (30. novembra) akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Návrh podal na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) vo štvrtok ráno. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová.

 

Prokurátor žiada pre kvarteto obvinených P. K., M. M., P. M. a L. P. kolúznu väzbu. "Obvinení sú z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a iných súvisiacich trestných činov. Spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená vo výške najmenej 700 000 eur,“ spresnila hovorkyňa.

 

Naďalej platí, že prokuratúra nebude vzhľadom na aktuálne procesné štádium trestnej veci poskytovať bližšie informácie z dôvodu, aby neprišlo k zmareniu trestného konania.

 

Dočasný policajný prezident Štefan Hamran v utorok priblížil, že počas akcie malo byť zadržaných osem a obvinených deväť osôb. NAKA zasahovala počas utorka v súvislosti s dokumentovaním ekonomickej trestnej činnosti v Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) na území celého Slovenska.

 

Mohlo by vás zaujímať: V putách NAKA počas včerajšej akcie skončilo osem ľudí. Deväť má už na krku obvinenie

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies