Česi hlásia pozitívny prípad, v Lige národov ich čaká zápas s našimi chlapcami

NETKY.SK • 2 September 2020, 17:25 • 2 min
Česi hlásia pozitívny prípad, v Lige národov ich čaká zápas s našimi chlapcami

BRATISLAVA - Česká futbalová reprezentácia možno stojí pred veľkým problémom pred piatkovým zápasom v Bratislave so Slovenskom v Lige národov. Podľa informácií na webe iSport.cz sa v národnom tíme ČR objavil pozitívny test na koronavírus medzi masérmi.

slovakia

left justify in out

Odložený let 

Túto novinku neskôr potvrdil aj hovorca českej reprezentácie Petr Šedivý v rovnako Futbalová asociácia Českej republiky. Reprezentačné mužstvo Česka malo ešte v stredu odletieť na Slovensko, ale letecký presun napokon odložilo na štvrtok. Dôvodom je ďalšie testovanie v tíme.

 

img


Pozitívny člen výpravy sa mal ešte pred testovaním na zraze reprezentácie stretnúť s celým tímom.

 

"Môžeme potvrdiť jeden pozitívny test zo skupiny širšieho realizačného tímu. Pozitívne testovaná osoba ihneď opustila hotel a nastúpila do karantény. Zároveň v komunikácii s hygienickou stanicou došlo k pretestovaniu hráčov a členov realizačného tímu. Všetky výsledky testov sú negatívne," uviedol Petr Šedivý.

 

Obavy Slavie Praha 
Pre tento dôvod sa najmä Slavia Praha snaží o stiahnutie svojich ôsmich nominovaných hráčov z reprezentácie, keďže už o tri týždne na českého majstra čakajú súboje play-off o postup do skupinovej fázy Ligy majstrov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa SK Slavia Praha (@slaviapraha),

 

"Slavia má v reprezentácii brankára Ondřeja Kolářa, obrancov Davida Hovorku, Ondřeja Kúdelu, Vladimíra Coufala, Jana Bořila a stredopoliarov Petra Ševčíka, Lukáša Masopusta a Lukáša Provoda. Slávistický šéf Jaroslav Tvrdík na sociálnej sieti potvrdil, že klub bude o situácii v reprezentácii rokovať s vedením FAČR," napísal portál isport.cz.

 

Ohrození aj hráči iných klubov
Svojich hráčov majú v reprezentačnom tíme aj českí zástupcovia v Európskej lige - Sparta Praha a Viktoria Plzeň. Ide dovedna o päť futbalistov. "Sparta môže byť zatiaľ v pokoji, lebo skupina Európskej ligy sa začína až v októbri. Trojica Adam Hložek, Ondřej Čelústka a Bořek Dočkal by však mohla prísť o niektoré domáce ligové zápasy," dodal portál iSport.cz.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Adam Hložek (@ahlozek),


Duel 2. skupiny B-divízie Ligy národov Slovensko - Česko sa uskutoční na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave v piatok 4. septembra od 20.45 h, o tri dni neskôr Česi nastúpia v Olomouci proti tímu Škótska. Štvrtým družstvom v skupine je reprezentácia Izraela.

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies