Podľa poslanca Valáška naďalej platí, že vina za vysoký dlh štátu padá na Smer-SD

NETKY.SK • 14 December 2021, 11:28 • 2 min
Podľa poslanca Valáška naďalej platí, že vina za vysoký dlh štátu padá na Smer-SD

Bratislava - Nezaradený poslanec Tomáš Valášek nezahlasuje za návrh štátneho rozpočtu na budúci rok. Za negatíva rozpočtu považuje porušené sľuby, potenciálne prázdne sľuby a absenciu sľúbených reforiem.

slovakia

left justify in out

O rozpočte by malo plénum Národnej rady (NR) SR hlasovať v utorok o 17:00. Podľa Valáška to bol Smer-SD, ktorý v čase hojna rozhadzoval. Súčasná vláda však podľa neho premeškala príležitosti na nápravu, ktoré sa napriek kríze ponúkali. "Uznávam argument, že to je krízový rozpočet a všetci musia trochu trpieť. To ale neospravedlňuje cynizmus ministra financií, ktorý nereálnymi predpokladmi reforiem či nerealizovateľných stavieb zakrýva škrty, pričom sa chváli navýšením," vyjadril poslanec.

 

img

 

Mimoparlamentné Progresívne Slovensko (PS), kde Valášek pôsobí, kritizuje okrem toho najmä nízke platy v zdravotníctve a školstve. Tvrdí, že v rozpočte malo byť navýšenie financií najmä pre zdravotný sektor, ktorý pandémiou trpí najviac. Kritizuje tiež, že ani školstvo a platové ohodnotenie učiteľov nie je prioritou tejto vlády.

 

Možno vás zaujme: Tripartita rokovala o letnom čase či kurzarbeite

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies