Slovenskí experti sa zúčastnili na najkomplexnejšom cvičení kybernetickej obrany na svete

NETKY.SK • 22 Apríl 2021, 08:15 • 2 min
Slovenskí experti sa zúčastnili na najkomplexnejšom cvičení kybernetickej obrany na svete

Národný tím Slovenskej republiky sa zúčastnil na najväčšom a najkomplexnejšom cvičení v oblasti kybernetickej obrany a kybernetickej bezpečnosti na svete pod názvom Locked Shields 2021. Cvičenie sa uskutočnilo v období 13. až 16. apríla 2021 pod záštitou NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence v estónskom Tallinne.

slovakia

left justify in out

Slovenský tím skončil vysoko nad priemerom zúčastnených tímov, konkrétne v prvej tretine z celkovo 22 hodnotených tímov, informuje o tom rezort obrany v tlačovej správe.


Cvičenie bolo podľa ministerstva  obrany rozdelené na technickú a netechnickú časť, pričom dominovala práve tá technická. V rámci nej proti sebe pôsobili modré a červené tímy. Cieľom modrých tímov, ktoré predstavovali zúčastnenú krajinu, bolo chrániť a brániť zverenú infraštruktúru, na ktorú aktívne útočili červené tímy organizátorov.

 

img

 

„Vojenské spravodajstvo, ktoré koordinovalo slovenský národný tím v rámci cvičenia Locked Shields 2021 opäť potvrdilo svoje kvality a dlhodobo vynikajúce výkony v oblasti kybernetickej bezpečnosti a kybernetickej obrany. Aj v rámci kvalitnej konkurencie spojencov z NATO, ktorí sa na cvičení zúčastnili, dokázali, že Slovensko je v tejto oblasti v naozaj dobrých, vysoko kvalifikovaných a najmä pripravených rukách,“ uviedol minister obrany Jaroslav Naď. Vyzdvihol, že cvičenie Locked Shields 2021 prispelo k posilneniu spolupráce na národnej úrovni, ale aj na úrovni NATO.

 

Mohlo by ťa zaujímať: Minister obrany potvrdil informácie o 100-tisíc ruských vojakov rozmiestnených neďaleko Ukrajiny. Sú v útočnej formácii

Na cvičení sa v rámci národného tímu SR zúčastnili príslušníci Vojenského spravodajstva, a to príslušníci Centra pre kybernetickú obranu SR, ale participovali na ňom tiež príslušníci Ozbrojených síl SR, ako aj zástupcovia štátnych zložiek z DataCentra Ministerstva financií SR, akademickej sféry z Akadémie ozbrojených síl generála M. R. Štefánika a Katedry informatiky Fakulty matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského a takisto súkromného sektora zo spoločností ESET, Microsoft a Bukovinský & Chlipala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies