V obci Oravská Lesná v noci horel drevený altánok. Majiteľovi vznikla predbežná škoda, odhadnutá na vyše 8 000,- Eur

NETKY.SK • 3 Január 2024, 14:00 • 2 min
V obci Oravská Lesná v noci horel drevený altánok. Majiteľovi vznikla predbežná škoda, odhadnutá na vyše 8 000,- Eur

ORAVSKÁ LESNÁ - Hasiči pohotovo zasiahli a uchránili rodinný dom, na ktorého altánku vznikol v noci požiar. Príčina požiaru je v štádiu zisťovania, pričom predbežná škoda bola odhadnutá na 8 000,- Eur.

slovakia

left justify in out

V noci 3. januára 2024 krátko pred 1:20 hod. bol na Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline ohlásený požiar v obci Oravská Lesná, okr. Námestovo. Na mieste udalosti zasahovalo 5 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru z Hasičskej stanice v Námestove s 2 kusmi techniky. Na mieste požiaru v čase príchodu jednotky už zasahovali hasiči z miestneho DHZO Oravská Lesná.

 

Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že horí altánok s drevárňou pri rodinnom dome. V rodinnom dome sa v čase požiaru nenachádzali žiadne osoby. Príslušníci HaZZ pokračovali v likvidácii požiaru. Pomocou termokamery skontrolovali podkrovný priestor a obytnú časť domu. Altánok s drevárňou boli požiarom úplne poškodené, rodinný dom sa podarilo pred šíriacim sa požiarom uchrániť. Požiar bol lokalizovaný 30 minút po príjazde jednotky a krátko po 2:20 zlikvidovaný.

 

Na miesto bol privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiaru a polícia. Príčina požiaru je v štádiu zisťovania. Predbežná škoda bola odhadnutá na 8 000 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: KR HaZZ v Žiline, Foto: Dnes224.sk / Rastislav Búgel (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies