6 tipov na aktivity v jeseni

NETKY.SK • 15 Október 2023, 15:00 • 2 min
6 tipov na aktivity v jeseni

Aj u vás platí, že kým ste v lete aktívny, počas jesene vaša aktivita oslabuje a zrazu máte chuť robiť oveľa menej vecí? Je to prirodzené. Ak je odrazu počasie vonku nie práve prívetivé, máme tendenciu byť viac unavení a menej aktívni. Avšak aj počas jesene sa dá robiť množstvo zaujímavých aktivít vo vašom voľnom čase. Je to síce ročné obdobie, ktoré budete v závislosti od počasia tráviť menej vonku. Môže byť však tiež veľmi pekné a príjemné.

slovakia

left justify in out

Odložme kolieskové korčule a bicykel či plavky a vymeňme ich za iné aktivity, ktoré sú ideálne práve počas jesene. Stále je možné robiť množstvo zaujímavých vecí. Tu je 6 tipov čo robiť počas jesene.

 

1.Jesenné prechádzky

Snažte sa využiť akýkoľvek slnečný jesenný deň. Aj keď je chladnejšie, slnko vám stále dodá veľa vitamínu D, ktorý potrebujete. Okrem toho, v tomto období sa už deň poriadne začína skracovať a treba využiť akýkoľvek čas, kedy je vonku stále svetlo a príjemne.

 

Na druhej strane, jesenné prechádzky v miestnom parku, ktorý žiari všetkými farbami jesenného lístia, sú naozaj skvele strávený čas. Vychutnajte si ho aj vy, nadýchajte sa čerstvého vzduchu a užite si lúče jesenného slnka.

 

Zaujímavým tipom je tiež návšteva miestnej prírodnej alebo kultúrnej pamiatky. Využite víkend a choďte sa pozrieť do svojho okolia. Určite tam nájdete ešte množstvo zaujímavostí, ktoré ste doteraz nemali šancu navštíviť a toto je jedinečná príležitosť.

 

 

2.Triedenie šatníka

Jesenné obdobie je tiež skvelé na to, aby ste si vytriedili šatník a pripravili ho na nastávajúcu zimnú sezónu. Ak máte v skrini množstvo vecí, čapíc, šatiek či šálov, nemáte dobrý prehľad, čo z týchto vecí chcete nosiť a čo naopak nie.

 

Okrem toho, nie príliš nositeľné oblečenie je dobré po čase vyradiť, prípadne dokúpiť niečo, čo potrebujete. Taktiež dámske kabelky si občas pretrieďte a vyraďte tie, ktoré už nechcete používať. Neskladujte zbytočne to, čo nepotrebujete. Ak tieto veci už aktuálne nenosíte, pravdepodobne ich nebudete nosiť ani neskôr.

 

Tiež urobte poriadok vo veciach svojho partnera. Pánske rifle zvyknú byť typickým kúskom v mužskom šatníku, ale tie je potrebné po čase tiež vymeniť a dokúpiť nové.

 

3.Púšťanie šarkana

Prečo sa nevrátiť na chvíľu do detstva? Púšťanie šarkana je skvelou aktivitou pre veľkých aj malých! Určite ju vyskúšajte. Dnes na trhu nájdete obrovské množstvo rôznych sofistikovaných druhov šarkanov, a tak sa táto aktivita môže zmeniť na naozajstnú zábavu. A vôbec nevadí, že už nemáte 10 rokov!

 

4.Spoznanie miestnych kaviarničiek

Jeseň je skvelou príležitosťou, ako oprášiť staré priateľstvá. Stretnite sa s kamarátmi, ktorých ste dlho nevideli. Navštívte miestne podniky kaviarne.

 

Káva Columbia či lahodný čaj – to sú pochúťky, ktoré na týchto miestach treba ochutnať. Keď je vonku sychravo a si vychutnávate s blízkym človekom šálku kávy vnútri v teple, je to kvalitne strávený čas, ktorý budete milovať.

 

5.Masáž či rehabilitácia

Jeseň je tiež dobrým obdobím na to, aby ste sa zamerali na svoje telo. Doprajte si dobrú masáž. Ak je to potrebné, kvalitná rehabilitácia a riešenie starých bolestí a pohybových problémov môže byť pre vaše telo to pravé.

 

Navštívte fyzioterapeuta, ktorý vám ukáže, ako správne cvičiť to, čo vaše telo naozaj potrebuje.

 

6.Ozdobte si domov farbami jesene

V neposlednom rade si aj u vás doma vytvorte príjemnú náladu. Ako? Vyzdobte si vaše obydlie farbami jesene. Použite jesenné tekvice a sušené ovocie a rozmiestnite ho do misiek alebo na okná.

 

Vytvoríte si s nimi krásnu atmosféru a zrazu sa z tohto obdobia budete tešiť oveľa viac. Veď jeseň sa môže spájať aj s niečím ďalším, než len so sychravým a upršaným počasím.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies