Nespokojenci organizujú dni hnevu na newyorskej Wall Street

NETKY.SK • 20 September 2011, 17:16 • 2 min
Nespokojenci organizujú dni hnevu na newyorskej Wall Street

Nespokojenci organizujú dni hnevu na newyorskej Wall Street - Politika Demonštranti vyjadrujúci odpor voči moci finančného priemyslu pokračovali v pondelok tretím dňom v hlučných protestoch na newyorskej Wall Street. Približne 150 nespokojencov sa zišlo v

slovakia

left justify in out

Demonštranti vyjadrujúci odpor voči moci finančného priemyslu pokračovali v pondelok tretím dňom v hlučných protestoch na newyorskej Wall Street.
Približne 150 nespokojencov sa zišlo v blízkosti sídla akciovej burzy. Vyjadrovali pritom odhodlanie pokračovať v protestných zhromaždeniach, až pokým si nevynútia splnenie svojich len všeobecne formulovaných požiadaviek. 
Demonštranti blokujúci chodníky skandovali heslá vyzývajúce na ukončenie "tyranie" korporácií a požadujúce zastavenie ďalšieho zadlžovania USA. Podľa organizátorov sa do pondelkovej akcie postupne zapojilo asi 350 ľudí. 
Polícia zatkla šesť osôb, väčšinu z nich za maskovanie tváre, ktoré je podľa americkej legislatívy vo väčších skupinách nelegálne. 
Prvý a väčší protest s názvom "Deň hnevu" sa konal na Wall Street v sobotu. V policajnej cele skončili dve osoby, ktoré sa pokúsili vniknúť do sídla Bank of America. 
Demonštranti tvrdia, že sú odhodlaní pokračovať v protestoch aj niekoľko mesiacov. Polícia preventívne posilnila svoju prítomnosť a bezpečnostné opatrenia v celej finančnej štvrti New Yorku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies