G-NIVA 2020 je to, čo získate, keď zmiešate triedu Mercedes G s Lada Niva

NETKY.SK • 21 Apríl 2020, 09:32 • 2 min
G-NIVA 2020 je to, čo získate, keď zmiešate triedu Mercedes G s Lada Niva

Mercedes-Benz G-triedy a Lada Niva (tiež známa ako Lada 4 × 4 a VAZ-2121) sú dve z najznámejších terénnych vozidiel všetkých čias a tento koncept, ktorý vytvoril dizajnér Aleksandr Isaev, ich spája v G-Niva.

slovakia

left justify in out

Možno, že prvá vec, ktorá vás zaujme, je jej kompaktný rozmer. Namiesto toho, aby sa vytvoril terénny automobil podobný veľkosti ako trieda G, sa Isaev namiesto toho rozhodol dať G-Niva podobné rozmery ako má bežná Niva.

 

Inšpirovaná dvoma tereňákmi

Aj keď to znamená, že by to nebolo také praktické ako Mercedes, krátky rázvor kolies by pomohol zvýšiť jeho silu v teréne.

Inšpirácia triedy G je zrejmá predovšetkým vpredu, kde je nárazník a mriežka podobného tvaru a dizajnu ako Mercedes, ale s delenými svetlometmi podobajúcimi sa skôr na Ladu.

 

Okrem toho má G-Niva športovú "kapucňu" podobnú triede G s ukazovateľmi smerov, ktoré vyčnievajú z karosérie.

 

Pohľad z boku ukazuje, že napriek malému rámu vozidla má v skutočnosti štyri dvere, hoci zadné sedadlá spočívajú priamo nad zadnou nápravou, nevyhnutne zasahujú do svetlej výšky.

 

 

Vidíme tiež, že G-Niva má namiesto tradičnej strechy, ktorú je možné odstrániť, dvojicu sklenených panelov, čím sa terénny automobil premení na T-top.

 

Zadná časť G-Niva bude pravdepodobne obľúbenou časťou, pretože je veľmi jednoduchá a zahŕňa zadné svetlá LED, ako aj malé stredové výfukové potrubie.

 

Vnútri je off-road pekná zmes medzi starým a novým. Napríklad je tu k dispozícii digitálny merací klaster a veľká infotainmentová obrazovka, zatiaľ čo vozidlo má retro-vyzerajúce štvorcové vetracie otvory.

 

A na dôkaz veľmi podrobného Izákovho úsilia - ruský dizajnér tiež vytvoril 360-stupňový panoramatický pohľad na kabínu!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies