Nepomohol ani Rooney. Derby County zostupuje do tretej anglickej ligy!

NETKY.SK • 19 Apríl 2022, 15:58 • 2 min
Nepomohol ani Rooney. Derby County zostupuje do tretej anglickej ligy!

DERBY – Fanúšikovia slávneho anglického klubu Derby County smútia. Včerajšia porážka 0:1 s Queens Park Rangers v druhej najvyššej súťaži Championship poslala „baranov“ o poschodie nižšie.

slovakia

left justify in out

Za zostup však nemôžu nedostatočné výkony na trávniku. Predchádzajúci majiteľ klubu Mel Morris vzhľadom k finančným stratám počas pandémie koronavírusu umiestnil klub do nútenej správy, za čo prišiel v tabuľke o dvanásť bodov. Vedenie súťaže v novembri odčítalo mužstvu ďalších deväť bodov kvôli nezrovnalosti v účtovníctve a porušeniu finančných pravidiel.

 

img

 

Situácia mrzí aj trénera Waynea Rooneyho, ktorý kedysi strašil obrany súperov v drese Manchesteru United. „Vieme, že bez bodových trestov by sme sa zachránili. Pán Morris za sebou nechal veľký neporiadok. Snažili sme sa pozbierať kúsky a poskladať niečo naozaj špeciálne. Bojovali sme zo všetkých síl, boli sme blízko, ale nevyšlo to,“ prezradil v rozhovore pre BBC Radio.

 

img

 

Tridsaťšesťročný kormidelník vedie Derby od novembra 2020, predtým plnil úlohu hrajúceho trénera a po odchode Oleho Gunnara Solskjaera z lavičky United dokonca odmietol ponuku svojho bývalého klubu, pretože sa chcel koncentrovať na úspechy s aktuálnym zamestnávateľom. V klube, ktorý bude v tretej lige hrať po prvýkrát od roku 1986, by však rád ostal aj naďalej. „Je výzvou priviesť sem hráčov a vybudovať úspešný tím. Chcem Derby prestavať, ale musí prísť nový majiteľ,“ narážal na fakt, že klub by mal kúpiť americký podnikateľ Chris Kirchner.

 

 

Derby je tradičným anglickým tímom, ktorý bol založený už v roku 1884. V sezónach 1971-1972 a 1974-1975 sa klub tešil zo zisku anglického titulu, na konte má aj jeden FA Cup (1945-1946).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies