Obaly od mlieka treba vyhadzovať prázdne, bez zvyškov

NETKY.SK • 21 September 2023, 17:30 • 2 min
Obaly od mlieka treba vyhadzovať prázdne, bez zvyškov

Ak ľudia nevedia, ako obal správne vytriediť, pomôžu im aj symboly a informácie, ktoré sú na obaloch.

slovakia

left justify in out

Mlieko je v nápojových kartónoch, skle či plaste. Obaly treba vyhadzovať prázdne, bez zvyškov mlieka. PET fľaše od mlieka nie sú zálohované, tento obal sa vyhadzuje do žltej zbernej nádoby na plastový odpad.

"Nápojové kartóny a plastové fľaše pred vyhodením najprv stlačte, aby ste minimalizovali ich objem v zbernej nádobe, a vyhadzujte ich spolu s vrchnáčikom. Pri sklenej fľaši vrchnáčik vyhadzujte samostatne" . Ak ľudia nevedia, ako obal správne vytriediť, pomôžu im aj symboly a informácie, ktoré sú na obaloch.

Nápojové kartóny patria do oranžovej zbernej nádoby na nápojové kartóny, no nie všetky obce takýto typ kontajnera majú. V niektorých obciach sa preto nápojové kartóny triedia spoločne s kovmi do červených zberných nádob a v iných zase spolu s plastmi a kovmi do žltých nádob.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Zdroj: OZV Envi-pack
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies