Vo Viedni na Štedrý deň otvoria obrovské klzisko, ľudia si tak môžu užiť aspoň trocha vianočnej atmosféry

NETKY.SK • 23 December 2020, 18:07 • 2 min
Vo Viedni na Štedrý deň otvoria obrovské klzisko, ľudia si tak môžu užiť aspoň trocha vianočnej atmosféry

VIEDEŇ – V centre rakúskej metropoly už zajtra otvoria vonkajšie klzisko. Vzhľadom na epidemiologickú situáciu sa návštevníci budú riadiť špeciálnym zariadením, ktoré ich upozorní, ak sa priblížia k cudzej osobe na menej než dva metre.

slovakia

left justify in out

Na vonkajšie klzisko, ktoré sa otvorí na Štedrý deň, sa môžu nadšenci korčuľovania vybrať aj napriek pandémii. Okrem korčúľ však tento rok pri vstupe dostanú aj malé zariadenie, ktoré si zavesia na krk. Informovala o tom agentúra APA.

 

V rámci ochrany verejného zdravia ich prístroj upozorní na to, ak sa priblížia k inej osobe na menej než 2 metre. Ide o tzv. Community Distance Marker, ktorý sa spustí, ak návštevníci nedodržia bezpečný dištanc.

 

Prečítajte si tiež: Rakúsko sa pridáva ku krajinám, ktoré zmierňujú svoje opatrenia

 

Zariadenie okamžite začne pípať a vibrovať. Výhodou je, že rodiny sa budú môcť zaregistrovať ako skupina, čím sa tak vyhnú nepretržitému alarmu.

 

V prípade, ak sa niektorý z návštevníkov bude dlhšie ako 7,5 minúty združovať s cudzou osobou, zariadenie to zaregistruje. Tieto informácie automaticky prepojí s menom a telefónnym číslom, ktoré je povinné poskytnúť už pri vstupe.Údaje budú následne použité pri trasovaní prípadne nakazených osôb.

 

Vonkajšie klzisko má rozlohu 8300 metrov štvorcových a pre verejnosť sa otvorí už zajtra, na Štedrý deň. Všetko však bude za prísnych hygienických opatrení. S cieľom zamedziť šíreniu nového koronavírusu bola kapacita znížená na polovicu, teda na 1200 nadšencov krasokorčuľovania. Rúška povinné nebudú.

 

Mohlo by vás zaujímať: Ak sa chystáte do Rakúska pozor! Nastáva zmena pravidiel



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies