Francúzsko a Irán sa pokúsia o zachovanie jadrovej dohody

NETKY.SK • 26 August 2019, 09:31 • 2 min
Francúzsko a Irán sa pokúsia o zachovanie jadrovej dohody

BIARRITZ - Rokovania medzi Francúzskom a Iránom o zachovaní tzv. jadrovej dohody, ktoré sa v nedeľu konali paralelne summitu G7 vo francúzskom letovisku Biarritz, označili obe strany za pozitívne a zaviazali sa v nich pokračovať.

slovakia

left justify in out

"Rokovania sú pozitívne a pokračujú," uviedol nemenovaný predstaviteľ kancelárie francúzskeho prezidenta, zatiaľ čo šéf iránskej diplomacie Mohammad Džavád Zaríf na svojom Twitteri napísal, že "cesta (k udržaniu jadrovej dohody) je ťažká, avšak treba ju vyskúšať".

 

img

 

Zaríf sa podľa svojich slov na rokovaní stretol s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom, šéfom francúzskej diplomacie Jeanom-Yvesom Le Drianom, ako aj s predstaviteľmi Británie a Nemecka. Iránsky minister zahraničných vecí priletel v nedeľu nečakane do francúzskeho prímorského letoviska Biarritz, kde sa práve koná summit krajín G7.

 

Podľa slov nemenovaného francúzskeho predstaviteľa, pozvalo do Biarritzu Zarífa Francúzsko s cieľom zmierniť napätie okolo iránskeho jadrového programu. Rozhodnutie pozvať do dejiska summitu G7 šéfa iránskej diplomacie, padlo podľa vyjadrenia francúzskeho predstaviteľa po tom, ako sa lídri zúčastnených krajín v sobotu stretli na spoločnej večeri.

 

img

 

Zaríf sa nestretne s americkou delegáciou, pričom však zdôraznil, že Paríž v tomto smere koná "s vedomím Spojených štátov, ako aj európskych partnerov".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies