Nemecko spustilo v Kábule kampaň, aby odradilo utečencov

NETKY.SK • 15 November 2015, 19:39 • 2 min
Nemecko spustilo v Kábule kampaň, aby odradilo utečencov

KÁBUL - Nemecko dnes spustilo v Afganistane kampaň, ktorá má odradiť utečencov, aby platili prevádzačom za zorganizovanie ich dlhej a často smrteľnej cesty za novým životom v Európe.

slovakia

left justify in out

V Kábule sa objavili plagáty so správou v dvoch hlavných jazykoch, paštúnskom a daríjskom: "Opúšťate Afganistan: Ste si istí?"


Na bilboardoch je aj haštag (#) a link na facebookovú stránku nazvanú Nemecko v Afganistane s informáciou o imigračných a ďalších zákonoch. Na facebookovej stránke dnes stálo: "Neverte fámam a falošným informáciám, ktoré úmyselne rozširujú prevádzači ľudí o údajne ľahkej ceste a ľahkom živote v Nemecku."


"Neriskujte svoje životy pri pokuse ujsť do Európy," pokračoval text a dodával, že pašeráci ľudí sú zločinci, ktorých zaujímajú iba peniaze.


Prevádzači "nehovoria pravdu a nezáleží im na ľudských životoch," pokračuje text.


Nemecký veľvyslanec v Afganistane poskytoval v uplynulých dňoch televízne rozhovory na tému utečencov, ale dnešné pútače sú začiatkom podľa všetkého celoštátnej kampane proti ilegálnej migrácii.


Obyvateľov Kábulu tieto informácie nútia rozmýšľať, či snaha dostať sa do Európy stojí za riziko utopenia sa v mori cestou.


"Sú dva dôvody, prečo ľudia opúšťajú Afganistan: po prvé je to nedostatočný pocit bezpečia a po druhé nezamestnanosť," citovala agentúra DPA ďalšieho obyvateľa Kábulu. Povedal, že ak medzinárodné spoločenstvo a afganská vláda nechcú, aby mládež odchádzala z krajiny, "musia zaistiť bezpečie a poskytnúť ľuďom prácu".


Dodal, že on sám absolvoval univerzitu, je nezamestnaný a nemá nádej nájsť si v Afganistane prácu.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies