Projekt Žltý bajk je určený stredoškolákom

NETKY.SK • 21 Október 2022, 09:36 • 2 min
Projekt Žltý bajk je určený stredoškolákom

TRNAVA - V rámci podpory a rozvoja cyklomobility pripravilo mesto Trnava projekt zameraný špeciálne na študentov stredných škôl. Spolu 150 mestských bicyklov s výraznými žltými prvkami, ktoré dali projektu aj meno Žltý bajk, si môžu na dochádzanie do školy i voľný čas prenajať za 20 eur.

slovakia

left justify in out

Spolu s ním dostanú bezpečnostný zámok, informovala hovorkyňa radnice Veronika Majtánová. Žltý bajk dopĺňa ďalšie cykloprojekty v Trnave. Napríklad elektrické bicykle Trnavského bikesharingu, cargo elektrobicykle v rámci projektu Trnavská rodina na kolesách či špeciálna rikša pre seniorov pod hlavičkou Na bicykli v každom veku."Bicykle pre stredoškolákov sú ďalším zo spôsobov, ako trnavská samospráva podporuje rozvoj nemotorovej dopravy v meste a sprístupňuje alternatívnu prepravu pre čo najväčší okruh ľudí. Aktivity tohto druhu idú ruka v ruke s budovaním infraštruktúry vrátane celomestskej siete cyklotrás," uviedla hovorkyňa. "Pilotnú fázu Žltého bajku sme odštartovali na trnavských stredných školách. Záujem je veľký a teší nás, že nielen medzi študentmi, ale aj pedagógmi. Keď sa projekt osvedčí, radi by sme s podobnou ponukou oslovili aj širšiu verejnosť," doplnil primátor Trnavy Peter Bročka.

 

img

 

V prípade záujmu sa stačí zaregistrovať cez formulár na webstránke bajkujvmeste.trnava.sk. Budúci nájomcovia dostanú zmluvu, za študentov mladších než 18 rokov ju podpíšu ich zákonní zástupcovia. Po absolvovaní krátkeho vzdelávacieho kurzu zameraného predovšetkým na bezpečnosť a správanie v rôznych situáciách v cestnej premávke dostanú svoj Žltý bajk do prenájmu. Používať ho môžu podľa potreby. "Mesto Trnava sa postará aj o prípadné závažnejšie opravy," dodala hovorkyňa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona