Barcelona dúfa, že Messi Nou Camp neopustí. Je to však na rozhodnutí hráča

NETKY.SK • 28 Máj 2021, 17:02 • 2 min
Barcelona dúfa, že Messi Nou Camp neopustí. Je to však na rozhodnutí hráča

BARCELONA - Staronový prezident španielskeho futbalového klubu FC Barcelona Joan Laporta v piatok prezradil, že je "mierne optimistický" v otázke možného predĺženia spolupráce s argentínskym ofenzívnym klenotom Lionelom Messim. Ten má s Kataláncami zmluvu len do 30. júna 2021. Už v lete 2020 chcel z klubu odísť, napokon však zostal.

slovakia

left justify in out

"Chystá sa nová zmluva pre Messiho, ale ešte nie je hotová," povedal Laporta pri príležitosti uvedenia do funkcie, ktorú v minulosti zastával aj v rokoch 2003 až 2010.

 

"Som mierne optimistický, že ja a Leo dospejeme k dohode, ktorá bude v možnostiach klubu a akceptovateľná pre hráča," doplnil.

 


Laporta odmietol špecifikovať, aký plat FC Barcelona dokáže ponúknuť Messimu. Priznal však, že vnútorný audit odhalil celkový dlh klubu vo výške 1,2 miliardy eur, pričom len v ročníku 2020/2021 prišli Katalánci o 350 miliónov eur. Doplnil, že do dvoch rokov by sezónna bilancia "blaugranas" mala byť pozitívna ako následok pretrvávajúceho záujmu sponzorov a možných investorov.

"Leo si určite zaslúži viac a inde by isto zarobil viac, no jeho túžba je urobiť Barcu skvelou. Som presvedčený, že oceňuje naše aktivity. Myslím si, že je nabudený a motivovaný našim projektom. Pre Lea to nie je o peniazoch, ale o tíme a možnostiach na víťazstvá. Nadovšetko sa chce Leo cítiť pohodlne a chce byť ocenený. A potom túži víťaziť," pokračoval prezident FC Barcelona.

 

Čo bude s trénerom Koemanom? 

Na piatkovej tlačovej konferencii Laporta tiež komentoval budúcnosť trénera Ronalda Koemana v FC Barcelona. Nateraz nechal možné pokračovanie spolupráce otvorené. "V prvom rade sa musíme stretnúť a prediskutovať, či máme rovnaké vízie a ciele. Povedal mi, že by chcel zostať. Uvidíme, čo prinesú naše najbližšie rozhovory," vysvetlil Laporta.

 

img

 

Projekt Superliga 
Staronový prezident FC Barcelona sa nevyhol ani téme Európskej Superligy. Katalánci sú jeden z troch klubov, ktorý oficiálne nevzdal snahu o zriadenie novej súťaže. A Európska futbalová únia (UEFA) jej za to hrozí potrestaním. "Povedal som prezidentovi Čeferinovi, že sa nebudeme ospravedlňovať a ani nezaplatíme nejakú pokutu. Ak nám UEFA udelí nejaký trest, pôjdeme na Športový arbitrážny súd (CAS) do Lausanne," povedal Laporta.

 

"Vždy budeme bojovať a chrániť záujmy FC Barcelona. Tiež budeme vždy rozvíjať udržateľný model futbalu. všetky kluby totiž prichádzajú o financie," dodal.

 

img


Od spomenutej iniciatívy novej súťaže okrem FC Barcelona oficiálne neodstúpili ani Real Madrid a Juventus Turín. Po tvrdej kritike z rôznych strán vrátane fanúšikov snahu veľmi rýchlo vzdalo šesť anglických tímov (FC Arsenal, FC Liverpool, Manchester United, Tottenham Hotspur, FC Chelsea a Manchester City), dvojica milánskych klubov AC aj Inter či španielske Atlético Madrid.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies