Ministerstvo práce bude vyplácať prvú pomoc. Reaguje na nový COVID automat

NETKY.SK • 10 August 2021, 19:42 • 2 min
Ministerstvo práce bude vyplácať prvú pomoc. Reaguje na nový COVID automat

BRATISLAVA - Rezort reflektuje na zmenu COVID automatu, ktorú v utorok schválila vláda SR na svojom online rokovaní a bude od septembra do konca roka vyplácať prvú pomoc.

slovakia

left justify in out

„Zmena aktualizácie Alert systému pre monitorovanie vývoja pandémie a prijímanie opatrení proti SARS-CoV-2 sa odzrkadlí na úprave podmienok vyplácania príspevkov pre oprávnených žiadateľov, ku ktorým pristupujeme od 1. septembra tohto roka,“ informovalo ministerstvo.

 

Súvisiaci článok: Vláda schválila nový COVID automat!

Prvú pomoc za mesiac júl tohto roku budú úrady práce, sociálnych vecí a rodiny vyplácať bezo zmien. Za mesiac august sa prvá pomoc vyplácať nebude. „Od septembra do decembra tohto roka rezort práce pokračuje v podpore udržania zamestnanosti v čase vyhlásenej mimoriadnej situácie, núdzového stavu alebo výnimočného stavu a odstránenia ich následkov. V praxi to znamená vyplácanie pôvodnej schémy prvá pomoc okrem opatrenia 3B,“ vysvetlilo ministerstvo.

Ak sa epidemická situácia na Slovensku zhorší, vláda SR môže prijať uznesenie, ktorým stanoví vyplácanie vyšších príspevkov. „Bližšie informácie pre žiadateľov o príspevky z projektu Prvá pomoc budú zverejnené na stránke pomahameludom.sk,“ skonštatoval rezort práce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies