Nemeckí lekári Tymošenkovej odporúčajú operáciu, inak jej hrozí invalidita

NETKY.SK • 1 Júl 2013, 14:36 • 2 min
Nemeckí lekári Tymošenkovej odporúčajú operáciu, inak jej hrozí invalidita

KYJEV - Nemeckí lekári odporúčajú, aby sa ukrajinská expremiérka Julia Tymošenková podrobila operácii chrbtice, v opačnom prípade jej hrozí invalidita. Novinárom v Charkove to dnes oznámila jej dcéra Jevhenija.

slovakia

left justify in out

Podľa jej slov vzhľadom na celkové zhoršenie zdravotného stavu a recidívu ochorenia nemeckí lekári odporúčajú, aby sa operácia uskutočnila čo najskôr. Jevhenija uviedla, že matka sa ťažko pohybuje aj s pomocou chodítka.

Príbuzní a advokáti žiadajú, aby Tymošenkovú operovali len špecialisti z berlínskej kliniky Charité a len v takom zdravotníckom zariadení, kde budú vytvorené zodpovedajúce podmienky. Problémy s platničkami, ktoré sužujú väznenú expremiérku, liečia od mája 2012 na klinike v Charkove. Berlínski lekári za ňou periodicky prichádzajú na konzultácie. 

Tymošenkovú súd v roku 2011 uznal za vinnú kvôli prekročeniu právomocí, ktorého sa dopustila podpisom zmlúv o dodávkach plynu z Ruska, a odsúdil ju na sedem rokov väzenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies