Prezidentka Čaputová opätovne nepodpísala predĺženie volebného moratória

NETKY.SK • 28 November 2019, 16:52 • 2 min
Prezidentka Čaputová opätovne nepodpísala predĺženie volebného moratória

BRATISLAVA - Hlava Slovenskej republiky Zuzana Čaputová neratifikovala zákon, ktorý sa dostal na jej stôl už druhýkrát, o podmienkach výkonu volebného práva. Po jeho schválení by sa totiž predlžoval zákaz zverejňovať výsledky prieskumov zo 14 na 50 dní pred voľbami.

slovakia

left justify in out

Poslanci Národnej rady (NR) SR tento utorok (26. 11.) prelomili veto prezidentky a novelu zákona opätovne schválili. Čaputová namietala, že návrh je v rozpore napríklad s právom na informácie či na zhromažďovanie a šírenie informácií.

 

img

 

Prezidentka SR už avizovala, že sa v súvislosti s novelou bezodkladne obráti na Ústavný súd SR a požiada o pozastavenie účinnosti právnej normy. Zákon by sa mal dotýkať už budúcoročných parlamentných volieb, ktoré sa uskutočnia 29. februára.

 

img

 

Opozícia predĺženie moratória kritizovala, v parlamente ho schválili poslanci Smeru-SD, SNS, ĽSNS a pár nezaradených členov NRSR. Predseda Smeru-SD Robert Fico vyhlásil, že pokiaľ prezidentka napadne zákon na ústavnom súde, bude to nepochopenie politickej reality a dôkaz toho, že Čaputová je opozičná prezidentka.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies