Slovan musí po otvorení štadiónov vyriešiť sedenie pre fanúšikov

NETKY.SK • 19 Jún 2020, 17:50 • 2 min
Slovan musí po otvorení štadiónov vyriešiť sedenie pre fanúšikov

BRATISLAVA - V hokejovom Slovane veria, že po uvoľnení opatrení o počte návštevníkov na tribúnach počas športových podujatí prídu na rad ďalšie kroky v prospech fanúšikov. Marketingový riaditeľ klubu Milan Vajda uviedol, že pri počte päťtisíc divákov musia prijať logistické opatrenia, pretože diváci musia sedieť šachovnicovo.

slovakia

left justify in out

Zaplnená napoly

Podľa opatrení platných od 1. júla bude možné pri dodržaní šachovnicového sedenia naplniť tribúny na 50 percent ich kapacity. "S takýmto počtom sa už dá hrať. V podmienkach zimného štadióna Ondreja Nepelu to znamená 5000 divákov na zápas, takže sa blížime k priemeru, ktorý sme mali v uplynulej sezóne.

 

img

 

Problém s permanentkami len dočasný

Ako Vajda ďalej uvádza, klub musí vyriešiť aj to, že permanentkári si neudržia svoje dlhodobo obľúbené miesta, pretože šachovnicový systém rozsadenia to neumožní. Ale to sú detaily, ktoré vyriešime." 

 

img

 

Ale všetci v športovom hnutí veríme, že toto nie je konečný stav, a že toto potrvá len v úvodných dvoch-troch mesiacoch nového ročníka. Ak, samozrejme, nepríde nejaká druhá vlna pandémie koronavírusu."

 

Budúcnosť 

Slovan však momentálne rieši iné starosti. "Nezakrývame ich, verejnosť o nich vie. Klub je v istom procese riešenia svojej najbližšej budúcnosti, proces stále nie je ukončený, je potrebné prijať nejaké rozhodnutia, či klub prejde transakciou, alebo nie." 

 

img

 

Je to vážny krok, klub preto nie je viazaný nejakým termínom, obe strany sa vzájomne netlačia do nejakých dedlajnov. Ale ligová sezóna má svoj kalendár, kde veľmi dôležitým dňom bude 8. júl. "Vtedy začína proces prihlasovania družstiev do Tipsport Ligy a do mládežníckych a detských súťaží," uviedol Vajda.

 

Postupné uvoľňovanie 

 

Štátne orgány najskôr po ústupe pandémie koronavírusu povolili od 10. júna účasť na podujatiach maximálne 500 osôb, od 1. júla do konca roka maximálne 1000 osôb. Rozhodnutie, že obmedzenie potrvá až do konca roka, kritizovali predstavitelia Slovana i HC Košice. Uviedli, že takéto opatrenie by bolo pre nich devastačné, dokonca vylúčili za týchto podmienok účasť v TL.

 

img

 

Slovan s istotou 

Teraz však situáciu po uvoľnení opatrení vidí Vajda svetlejšie: "Na základe informácií, ktoré máme my na úrovni stredného manažmentu klubu je zrejmé, že Slovan chce hrať v novej súťaži, iná situácia neprichádza do úvahy. Neviem si predstaviť, že by A-mužstvo vynechalo sezónu rok predtým, ako si začneme pripomínať storočnicu klubu a hokeja v Bratislave."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies