Marian Kotleba už prekročil všetky medze! Nedodržal povinnú karanténu a opustil svoj byt

NETKY.SK • 30 Október 2020, 13:48 • 2 min
Marian Kotleba už prekročil všetky medze! Nedodržal povinnú karanténu a opustil svoj byt

BRATISLAVA - Predseda strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) Marian Kotleba porušil desaťdňovú karanténu. Po ôsmych dňoch odkedy ho testovali a mal pozitívny výsledok na koronavírus, opustil svoj byt a zamieril si to rovno do straníckej centrály.

slovakia

left justify in out

Informáciu zverejnil denník Nový Čas. Ten odfotil Kotlebu vo štvrtok (29. októbra) na odchode zo svojho bytu. Predseda ĽSNS podľa denníka nasadol do auta a odišiel do straníckej centrály, v ktorej sa mali nachádzať aj iné osoby.

 

Kotleba sa mal nakaziť na súde

Kotleba vo štvrtok (22. októbra) na sociálnej sieti zverejnil status, v ktorom informoval o tom, že mal pozitívny výsledok na COVID-19. Ako sám uviedol, s najväčšou pravdepodobnosťou sa nakazil od svojho právneho zástupcu, ktorí ho zastupoval počas súdneho pojednávania, kde čelil obvineniam z podpory a propagácie hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Marian Kotleba bol pozitívne testovaný na koronavírus

 

Pred troma rokmi totiž v Banskej Bystrici rozdal trom sociálne slabším rodinám šeky vystavené na sumu 1488 eur, toto číslo pritom odkazuje na nacistickú symboliku. Samosudkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku Ružena Sabová ho poslala do väzenia na štyri roky a štyri mesiace. Verdikt zatiaľ nie je právoplatný. 

 

img

 

Po obdržaní pozitívneho výsledku sa mal Marian Kotleba desať dní zdržiavať v domácej izolácii a obmedziť sociálne kontakty. Nariadenie Úradu verejného zdravotníctva však porušil a po ôsmych dňoch opustil svoj byt v Banskej Bystrici a zamieril si to rovno do straníckej centrály ĽSNS.

 

Prečítajte si tiež: Marián Kotleba skončil v karanténe, jeho advokát bol pozitívny na koronavírus

 

Opakovane koronavírus zľahčuje

Pritom z jeho strany nejde o prvý veľký prešľap. Od začiatku pandémie nového koronavírusu predseda kotlebovcov ochorenie opakovane zľahčuje, odmieta nosiť rúška a dehonestuje všetky vládne opatrenia prijaté v snahe zabrániť jeho šíreniu.

 

V Národnej rade SR si viac krát odmietol nasadiť rúško a spolu so svojimi členmi strany bol vypoklonkovaný z rokovacej sály. Zároveň je tiež otázne, či nemohol nakaziť aj niekoľkých ďalších poslancov, keďže minulotýždňové testovanie odhalilo viacero pozitívnych výsledkov. 

 

Ľuďom odporúčal experimentálnu liečbu

V poslednom zverejnenom príspevku počas tohto týždňa Kotleba nabádal ľudí, ktorí sa podobne ako on nakazili zákerným vírusom, aby pili vodku s Bromhexinovými kvapkami v presne stanovenom pomere. So stiahnutého videa však vyplýva, že to pravdepodobne s touto liečbou prehnal, pretože koronu označil za kráľovnú. 

 

Jeho konanie si vyslúžilo obrovskú kritiku, pričom sa zahráva s ľudským zdravím. Ako tvrdia lekári, alkohol do značnej miery znižuje imunitu, preto je vylúčené, aby takýmto spôsobom hazardoval nie len so svojim zdravím, ale aj so zdravým iných občanov. 

 

img

 

Aktuálne, kedy je na Slovensku vyhlásený núdzový stav, platia oveľa tvrdšie trestné sadzby ak sa osoby v prípade spáchania trestného činu. Za porušenie karantény hrozí minimálne pokuta vo výške až 5 tisíc eur. 

 

Prečítajte si viac: AKTUALIZOVANÉ Súd uznal Mariána Kotlebu za vinného, za šeky s nacistickou symbolikou dostal štyri roky za mrežami

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies