LM: Skvelý výkon Slovana! Proti Ferencvárosu zvíťazil 2:1

NETKY.SK • 21 Júl 2022, 09:21 • 2 min
LM: Skvelý výkon Slovana! Proti Ferencvárosu zvíťazil 2:1

BUDAPEŠŤ – Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v stredajšom úvodnom zápase 2. predkola Ligy majstrov na ihrisku Ferencvárosu Budapešť 2:1.

slovakia

left justify in out

O víťazstve Slovana rozhodol krásnou strelou Barseghjan


Slovan pricestoval do maďarskej metropoly bez zraneného Zmrhala, no s výnimkou českého krídelníka mohol tréner Weiss st. postaviť najsilnejšiu možnú zostavu. V horúcom počasí pred vypredanou Groupama Arenou sa ako prví dostali pred bránku súpera nabudení domáci. Po centri Laidouniho nesadla Bolimu v šestnástke lopta a v ťažkej pozícii neohrozil Chovana. Slovan dal o sebe vedieť v 6. minúte a hneď dvakrát. Weiss ml. si po faule na seba postavil loptu a jeho pokus z priameho kopu spoza šestnástky vyškriabal Dibusz na čiare, z následnej dorážky Medveděv netrafil odkrytú bránku.

 

V rušnom úvode stretnutia odpovedal Ferencváros šancou Zachariassena, ktorý zblízka prudkou hlavičkou opečiatkoval brvno. V 21. minúte vytiahol Chovan bravúrny zákrok a končekmi prstov vytlačil na roh technický pokus Nguena. O chvíľu domáci reklamovali ruku jedného z hráčov Slovana vo vlastnej šestnástke, rozhodca nechal pokračovať v hre. Inak však hral slovenský šampión s favoritom stretnutia minimálne vyrovnanú partiu, pôsobil kompaktne v defenzíve a neustále sa snažil hroziť.

 

 

V 50. minúte podnikli hostia rýchly brejk, Barseghjan prihral Weissovi ml. a jeho pokus zblokoval jeden z domácich hráčov na roh. Domáci tréner sa snažil oživiť ofenzívu svojho tímu striedaním Lončara za Traoreho. Slovan sa po prestávke viac stiahol, vyhovovalo mu aj pomalšie tempo hry. Domáci pôsobili v útočnej snahe bezradne, a tak to po hodine hry vyskúšal strelou z diaľky Mmaee, pričom tesne minul pravú žrď Chovanovej bránky. Slovan však v 70. minúte úplne prepadol na pravej strane obrany, nechal Nguena odcentrovať do stredu pokutového územia na Zachariassena, ktorý zblízka bez problémov otvoril skóre – 1:0. Slovan sa však nepoložil a dokázal nielen vyrovnať, ale dokonca otočiť skóre.

 

Najskôr Barseghjanov center sklepol De Marco do klbka hráčov na malom vápne, kde bol Kašia a hlavičkou nedal Dibuszovi šancu na úspešný zákrok – 1:1. Barseghjan sa za svoju celozápasovú aktivitu dočkal odmeny v 86. minúte, keď z hranice pokutového územia zakrútil loptu presne k pravej žrdi – 1:2. Slovan v závere odolal tlaku "Fradi", hoci mu v jednom prípade pomohla aj ľavá žrď po strele Čiviča. Pred odvetou si tak "belasí" vytvorili viac ako nádejnú pozíciu na postup do 3. predkola.

 

 

Odveta na Tehelnom poli sa uskutoční v stredu 27. júla o 20.30 h. Postupujúceho čaká v 3. predkole LM víťaz z dvojice Karabach Agdam - FC Zürich (prvý zápas 3:2), zdolaný tím pokračuje v rovnakej fáze Európskej ligy.

 

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: „Je to pre nás veľké víťazstvo, ale sme len v polčase. Po výkone v Batumi a v Podbrezovej nám málokto veril, ale toto mužstvo ukázalo, že má kvalitu. Verím, že ak budeme zdravotne v poriadku, môžeme postúpiť. Ferencváros má výborný tím, dnes to bol vynikajúci futbal z obidvoch strán. Zvládli to aj ľudia na tribúnach, bolo to v rámci fair play. Verím, že aj domáci zápas prebehne v takom duchu, že sa bude písať o futbale. Som unavený, ale šťastný z toho, čo predviedlo moje mužstvo proti silnému súperovi."

 

Stanislav Čerčesov, tréner Ferencvárosu: „Taký je futbal. Niekedy píše iné príbehy, ako by ste si predstavovali. S výnimkou prvých piatich minút však môžem vysloviť spokojnosť s výkonom hráčov. Vytvorili sme si veľa šancí, mali sme loptu v našej moci, dvakrát Slovanu pomohla konštrukcia bránky. Dnes to nevyšlo, ale zápas si dobre zanalyzujeme a ideme ďalej. Verím, že stále môžeme postúpiť. Máme to v našich rukách."

 

 



 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona