Nemecká polícia zadržala päť ľudí podozrivých z útokov na utečencov

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 10:45 • 2 min
Nemecká polícia zadržala päť ľudí podozrivých z útokov na utečencov

BERLÍN - Nemecká polícia zadržala dnes päť osôb podozrivých zo založenia pravicovo-extrémistickej skupiny, ktorá údajne útočila na ubytovacie zariadenia pre utečencov. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na úrad nemeckého spolkového prokurátora.

slovakia

left justify in out

Päticu nemeckých občanov zadržali dnes v spolkovej krajine Sasko, kde tiež vykonali viacero domových prehliadok, pri ktorých sa našlo 100 petárd zakúpených v Českej republike.

 

Podľa prokuratúry podozriví založili organizáciu nazvanú Skupina Freital, ktorú pomenovali po meste neďaleko Drážďan, kde sa do vlaňajšieho júla konali demonštrácie a iné akcie namierené proti utečencom.

 

Členovia skupiny sú údajne podozriví z toho, že na jeseň podnikli vo Freitale dva útoky na ubytovacie zariadenia pre utečencov, ako aj útok na sídlisku v Drážďanoch. Pri útokoch utrpela jedna osoba rezné poranenia spôsobené sklom z okien, ktoré členovia skupiny rozbíjali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies