Nejedlý: Hasiči by mohli dostať odmeny podľa vlastného systému v lete

NETKY.SK • 20 Január 2015, 11:02 • 2 min
Nejedlý: Hasiči by mohli dostať odmeny podľa vlastného systému v lete

BRATISLAVA - Hasiči by mohli dostať odmeny podľa vlastného systému hodnotenia v lete. Policajti mali odmeny z vlastného systému prvý raz vlani v auguste, kritériá už majú hotové aj v Hasičskom a záchrannom zbore.

slovakia

left justify in out

"Aj my sme pripravili hodnotenie, pretože chceme hodnotiť hasičov a odmeniť ich," povedal pre agentúru SITA hasičský prezident Alexander Nejedlý. "Pripravujeme to tak, aby sme mohli tento hodnotiaci systém prvýkrát použiť v lete," dodal.

 

Policajný a hasičský systém odmien nemôže byť rovnaký, upozorňuje Nejedlý. "Práca je odlišná, nedá sa vôbec porovnávať. Je pravda, že sme ,silová zložka´, ale vykonávame iné činnosti," povedal šéf hasičov. Podľa Nejedlého nie je nastavenie systému jednoduché, pretože hasiča nemožno hodnotiť za to, koľkokrát bol pri požiari. Prvé výsledky z hodnotenia chcú mať hasiči približne v máji, aby ich mohli v júni, respektíve júli použiť a odmeniť hasičov. "Odmena nie je nároková časť platu, ale je to veľká stimulácia pre to, aby boli ešte lepší," skonštatoval hasičský generál. Koľko financií ministerstvo vnútra na tieto odmeny vyčlení, nevedel Nejedlý povedať. 

V rezorte vnútra rozdávajú výkonnostné odmeny štandardne všetkým druhom zložiek v objeme od 16 do 20 miliónov eur. Policajti mali navyše vlani v skúšobnom režime vlastný systém výkonnostných odmien. V ňom sa hodnotí individuálne každý jeden policajt. Odmenu z tohto systému dostalo asi 17-tisíc policajtov v auguste, na tieto odmeny išlo približne päť miliónov eur. Tento rok by mali zaviesť takýto vlastný systém hodnotenia aj ostatné zložky ako hasiči, inšpekcia ministerstva vnútra či úrad na ochranu ústavných činiteľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies