Neďaleko brehov Grécka sa potopila ďalšia loď s migrantmi, 47 ľudí sa podarilo zachrániť

NETKY.SK • 20 Apríl 2023, 14:0 • 2 min
Neďaleko brehov Grécka sa potopila ďalšia loď s migrantmi, 47 ľudí sa podarilo zachrániť

ATÉNY - Jeden človek prišiel vo štvrtok o život a ďalších 47 ľudí sa podarilo zachrániť po tom, ako sa neďaleko brehov Grécka potopila loď s migrantmi.

slovakia

left justify in out

Záchranná operácia sa začala vo štvrtok skoro ráno. Pobrežná stráž oznámila, že pri Peloponézskom polostrove našla mŕtve telo muža vo veku 45 rokov a ďalších 47 preživších. Štyri deti a tri ženy previezli do nemocnice v meste Sparta v regióne Lakónia. Plavidlo s migrantmi podľa pobrežnej stráže narazilo na skaly neďaleko pobrežia Lakónie na južnom výbežku polostrova.

 

Pobrežná stráž nespresnila, koľko ľudí sa na lodi nachádzalo ani to, akej sú štátnej príslušnosti. Desaťtisíce ľudí z Blízkeho východu, Ázie a Afriky utekajúce pred konfliktom a chudobou sa každoročne pokúšajú dostať do krajín Európskej únie tým, že podnikajú nebezpečné plavby po mori na vratkých plavidlách. Väčšina z nich sa pokúša dostať do Grécka alebo Talianska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona