Viac ako milión ľudí chce preniknúť do tajnej Oblasti 51

NETKY.SK • 18 Júl 2019, 17:44 • 2 min
Viac ako milión ľudí chce preniknúť do tajnej Oblasti 51

Sociálne siete sú plné recesistických plánov, ktoré sa nikdy neuskutočnia a majú za úlohu iba pobaviť. Jeden z nich však v uplynulých dňoch úplne predčil všetky ostatné a reagovať už muselo aj americké letectvo.

slovakia

left justify in out

Oblasť 51 sa nachádza v americkom štáte Nevada a je opradená množstvom legiend. Takmer všetky sa týkajú mimozemského života.

 

Podľa konšpiračných teórií má práve tu prebiehať výskum vesmírnych lodí, pitvy mimozemšťanov, alebo dokonca aj diplomatické hovory s mimozemskými civilizáciami.

 

V skutočnosti sa jedná o leteckú základňu, teraz sa oficiálne nazýva Air Force Test Center, Detachement 3, kde sú testované nové typy lietadiel.

 

"Odhaliť pravdu" o mimozemšťanoch si vytýčili za cieľ zakladatelia recesistickej udalosti s názvom "Storm Area 51, They Cant Stop All of Us" (vtrhnime do Oblasti 51, všetkých nás zastaviť nemôžu). Akcia je naplánovaná na 20. septembra.

 

"Stretneme sa pri turistickom centre," znie v informáciách o udalosti. "Keď pobežíme ninja štýlom, budeme rýchlejší ako ich strely. Poďme sa pozrieť na mimozemšťanovi," dodávajú autori udalosti, keby azda nebolo niekomu jasné, že sa jedná o vtip.

 

 

K udalosti sa pripája stále viac a viac ľudí. V súčasnosti sa už "útoku" na základňu plánuje zúčastniť 1,4 milióna ľudí. Vznikajú internetové meme, ľudia sa predháňajú vo zverejňovaní čo najbláznivejších plánov útokov. Na vtip už muselo zareagovať aj americké letectvo. Pobavené rozhodne nie je.

 

"Akýkoľvek pokus ilegálne vstúpiť do vojenských budov alebo cvičných oblastí je nebezpečný," uviedlo letectvo pre New York Times.

 

Dodalo, že je ako vždy "pripravené chrániť Spojené štáty". Každému, kto by zákaz porušil, hrozí až šesť mesiacov väzenia a pokuta 1000 dolárov. Cedule pred zakázanou oblasťou navyše varujú, že personál chrániaci základňu je oprávnený použiť smrtiacu silu.

 

Vtipákovia na facebookovú udalosť pridávajú fotky akčných hrdinov, ktorí sa plánujú do útoku zapojiť.

 

Len dostať sa k zakázanému pásmu je problém


Starostiam letectva sa však nemožno čudovať. Rad ľudí chce dotiahnuť vtip čo najďalej. Ako si zistili noviny New York Times, hotel, ktorý sa zameriava na UFO turistiku blízko Oblasti 51, hlási, že na 20. septembra je plne rezervovaný. Väčšina hostí sa v žiadosti o nocľah odkázala práve na facebookovú udalosť.

 

Je otázkou, či sa medzi státisícmi vtipálkov nenájde niekto, kto sa buď z recesie, alebo v rámci konšpiračného presvedčenia nepokúsi na zakázané územie preniknúť. Ak by ich však neodradila pripravenosť amerických ozbrojených síl, narazili by potenciálni "útočníci" na iný problém.

 

 

Oblasť 51 je prakticky nedostupná a je obrovský problém vôbec sa dostať na hranice ochranného 40 km pásma.

 

Základňa leží uprostred púšte na okraji vyschnutého jazera Groom. Z miesta, kde sa majú zísť, by "útočníci" museli k pásmu prejsť približne 44 kilometrov veľmi náročným terénom.

 

Základňa bola založená v roku 1957, výskumný komplex zahŕňa aj sedem kilometrov dlhú ranvej používanú na testovanie vysokorýchlostných armádnych lietadiel. Testované tu boli okrem iného aj ikonické lietadlá Blackbird alebo F-117.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona