PSG sa podarilo vyhrať aj tretí pohár v sezóne

NETKY.SK • 1 August 2020, 10:12 • 2 min
PSG sa podarilo vyhrať aj tretí pohár v sezóne

PARÍŽ - Futbalisti Paríža St. Germain sa stali historicky poslednými víťazmi Ligového pohára vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Rozhodovali až pokutové kopy 

V piatkovom finále na národnom štadióne Stade de France zdolali Olympique Lyon v jedenástkovom rozstrele 6:5 po tom, ako sa duel v riadnom hracom čase i predĺžení skončil bez gólov.

 

img

 

Lyon prišiel v závere predĺženia o vylúčeného Rafaela, ktorý tesne pred šestnástkou fauloval Angela Di Mariu. Nariadený priamy kop nezužitkoval Neymar, no v rozstrele ako piaty exekútor svojho tímu nezaváhal. Naopak, v šiestej sérii chytil parížsky brankár Keylor Navas pokus Bertranda Traoreho a Pablo Sarabia spečatil zisk rekordnej deviatej trofeje pre PSG.

 

 

Jedna súťaž ešte trvá 

Zverenci Thomasa Tuchela slávili aj ligový titul v predčasne skončenej sezóne Ligue 1, pred týždňom triumfovali vo Francúzskom pohári a po ročníku 2017/2018 opäť dosiahli domáce treble. V hre sú ešte aj v Lige majstrov, 12. augusta nastúpia v lisabonskom štvrťfinále proti Atalante Bergamo.

 

img

 

Coupe de la Ligue sa stal minulosťou, od nasledujúcej sezóny sa spomedzi piatich najlepších súťaží v Európe bude hrať Ligový pohár už iba v Anglicku.

 

Ligový pohár - finále:

Stade de France

Paríž St. Germain - Olympique Lyon 0:0 pp, 6:5 v pk

ČK: 119. Rafael (Lyon)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies