Putin mal telefonický rozhovor s Trumpom

NETKY.SK • 7 Máj 2020, 18:51 • 2 min
Putin mal telefonický rozhovor s Trumpom

WASHINGTON, 7. máj – RIA Novosti. Prezidenti Ruska a Spojených štátov Vladimír Putin a Donald Trump uskutočnili telefonicky rozhovor, informoval hovorca Bieleho domu Judd Deere.

slovakia

left justify in out

Podľa neho vedúci predstavitelia dvoch krajín "diskutovali o pokroku v boji proti pandémii koronavírusu“.

 

Okrem toho, ako poznamenal zástupca americkej administratívy, Trump "opätovne potvrdil, že Spojené štáty sa zaviazali k účinnej kontrole zbraní, ktorá zahŕňa nielen Rusko, ale aj Čínu, a je tiež pripravená na budúce diskusie, aby sa predišlo drahému závodu v zbrojení“.

 

V Kremli zase uviedli, že Putin a Trump si vymenili blahoželanie k 75. výročiu víťazstva nad fašizmom.

 

"Bol zdôraznený historický význam spojeneckých vzťahov, ktoré spojili naše národy počas Druhej svetovej vojny a umožnili poraziť spoločného nepriateľa. Zdôraznili tiež, že po týchto tradíciách sú Rusko a Spojené štáty schopné dosiahnuť veľa pri riešení naliehavých problémov našej doby vrátane zabezpečenia stability, boja proti terorizmu, riešenia regionálnych konfliktov a boja proti epidémiám,“ dodali v Kremli.

 

Prezidenti taktiež pozitívne ocenili bilaterálnu spoluprácu v boji proti koronavírusu, americká strana okrem toho navrhla vyslať do Ruska vybavenie zdravotníckeho zariadenia.

 

Putin a Trump, hovoriac o situácii na svetovom trhu s ropou, zaznamenali včasnosť uzavretia dohody OPEC+, ktorá už mala praktický dopad na stabilizáciu cien komodít, špecifikoval Kremeľ.

 

Zdroj: https://ria.ru/20200507/1571116510.html

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies