Prezidentka Čaputová zaslala sústrasný telegram do krajín zasiahnutých povodňami

NETKY.SK • 16 Júl 2021, 15:57 • 2 min
Prezidentka Čaputová zaslala sústrasný telegram do krajín zasiahnutých povodňami

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová dnes zaslala sústrastný telegram kráľovi Belgického kráľovstva Philippovi a federálnemu prezidentovi Nemeckej spolkovej republiky Frankovi-Walterovi Steinmeierovi v súvislosti s ničivými záplavami v Nemecku a v Belgicku.

slovakia

left justify in out

Telegramy poskytol Lukáš Laczko z odboru komunikácie Kancelárie prezidenta Slovenskej republiky.


"S hlbokým zármutkom som prijala správu o katastrofálnych záplavách, ktoré v dôsledku extrémneho počasia postihli západnú časť Vašej krajiny a tragicky pripravili o život mnoho Vašich občanov a stovky ďalších obrali o strechu nad hlavou alebo im spôsobili závažné škody na majetku," napísala nemeckému prezidentovi v telegrame Čaputová, ktorá v mene slovenských občanov vyjadrila hlbokú a úprimnú sústrasť rodinám, blízkym a známym obetí tejto tragickej živelnej pohromy.

 

img


"Tým, ktorí sa neúnavne podieľajú na záchranárskych a sanačných prácach želám mnoho energie a všetkým Vašim občanom čo možno najskorší návrat ku každodennému pokojnému životu," dodala na záver v liste kráľovi Belgického kráľovstva.
 

VIDEO: Nemci a Belgičania bojujú s povodňami, v meste Erfstadt už vznikla masívna jama!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona