NBA: Memphis si udržal Marca Gasola maximálnou zmluvou

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 10:03 • 2 min
NBA: Memphis si udržal Marca Gasola maximálnou zmluvou

MEMPHIS - Marc Gasol sa sedem rokov podieľal na vzostupe klubu basketbalovej NBA Memphis Grizzlies a má ďalších päť sezón na to, aby s ním dokráčal ešte vyššie.

slovakia

left justify in out

Nové zmluvy pre hráčov súťaže síce ešte len čakajú na podpis, ale podľa nemenovaného zdroja agentúry AP je mladší zo španielskej bratskej dvojice dohodnutý na maximálnom možnom kontrakte v hodnote prevyšujúcej 100 miliónov amerických dolárov. Marc Gasol si prvý raz v kariére vyskúšal trh s voľnými hráčmi a hoci sa s novou zmluvou neponáhľal, napokon z toho bola iba formálna záležitosť. Grizzlies si bez váhania udržali svojho lídra, ktorý v minulom ročníku ťahal tím priemermi 17,4 bodu, 7,8 doskoku, 3,8 asistencie a 1,62 bloku na zápas. Tridsaťročný pivot, najlepší brániaci hráč ročníka NBA 2012/2013, sa minulý týždeň v Španielsku stretol s majiteľom Grizzlies Robertom Perom a od toho momentu boli dvere pre ostatné kluby zatvorené.

 

Memphis s Marcom Gasolom na čele ťahá rekordnú klubovú šnúru piatich účastí v play-off, trikrát bol v semifinále Západnej konferencie, tento rok v ňom stroskotal na víťazovi základnej časti a napokon aj šampiónov NBA Golden State.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies