Vždy dobre naladenú Evu Mázikovú potrápilo vážne ochorenie!

NETKY.SK • 30 Júl 2021, 19:15 • 2 min
Vždy dobre naladenú Evu Mázikovú potrápilo vážne ochorenie!

BRATISLAVA – Energickej speváčke Eve Mázikovej diagnostikovali bielu rakovinu. Musela podstúpiť veľmi bolestivý operačný zákrok.

slovakia

left justify in out

Obľúbená slovenská ikona Eva Máziková si za posledné mesiace veľa vytrpela. Ako priznala pre denník Nový Čas, lekári jej diagnostikovali bielu rakovinu

 

Speváčka priblížila, že zdravotné problémy jej začala spôsobovať biela škvrnka pod okom, ktorej pred štyrmi rokmi nevenovala veľkú pozornosť. Keďže sa fliačik postupom času začal zväčšovať a nepríjemne svrbieť, rozhodla sa vyhľadať odbornú pomoc.

 

„Lekárka mi diagnostikovala takzvanú bielu rakovinu, čo nie je rakovina, ale z toho, keď sa to včas nerieši, tak môže vzniknúť obávaná rakovina. Riešila som to 3 mesiace, od januára do nejakého apríla sa to robilo,“ ozrejmila speváčka.

 

img

 

Výsledky vyšetrenia ju však nepotešili. Musela podstúpiť veľmi bolestivý operačný zákrok, kedy jej škvrnku museli spod oka doslova vyškrabať. Priznala, že následne hojenie nebolo o nič príjemnejšie. 

 

Máziková tiež ozrejmila, že inou metódou sa jej problém riešiť nedal, pretože by jej mohli po odstránení ostať jazvy. Keďže ide o veľmi viditeľné miesto, rozhodla sa pre drastickejší spôsob

 

img

 

„Celý čas počas zákroku mi až oko ťahalo a bolo to veľmi nepríjemné,“ opísala speváčka silné bolesti. Aktuálne sa však už cíti dobre a najhoršie má za sebou.

 

Ako uviedla, o rok ju čaká kontrola, či sa jej ochorenie nerozšírilo aj na iné miesta na tele. Hoci celý život holdovala opaľovaniu a rada sa vyhrievala na slnku, odteraz sa musí zdržiavať v tieni nevystavovať svoju pokožku slnečnému žiareniu

 

Biela rakovina je výsledok dlhoročného opaľovania sa. Najčastejšie sa objavuje na  tvári, krku či dekolte. Spôsobuje malé ružovo-červené alebo hnedé škvrny, ktoré ak sa včas neriešia, môžu začať krvácať.   

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies