Vianočné upratovanie? V hlavnej úlohe citrón a ocot!

NETKY.SK • 2 December 2023, 07:00 • 2 min
Vianočné upratovanie? V hlavnej  úlohe citrón a ocot!

Chystáte sa na vianočné upratovanie, ale nebaví vás investovať do stále drahších a niekedy nie príliš účinných čistiacich prostriedkov? Riešenie je celkom jednoduché: stačí mať po ruke citrón a vínny ocot alebo jedlú sódu. Škvrny tiež odstráni najlacnejšia cola.

slovakia

left justify in out

Nepríjemný pach

Zápach ryby, korenia, či pripáleného koláča spoľahlivo zlikvidujete, ak uvaríte vodu s octom. Tiež je dobré dať do vody niekoľko klinčekov.

Pripálená panvica

Kúpte si lacnú colu a nalejte ju dovnútra. Zahrejte, zamiešajte a odstavte zo sporáka. Pripáleniny by ste potom mali vyliať s colou.

Zanesená kanvica


Pokrájajte citrón na väčšie kúsky a vložte ho do kanvice. Zalejte citrón vodou a priveďte vodu k varu. Nechajte stáť cez noc. Ráno kanvicu opláchnite.

Špinavá mikrovlnka


Dajte do misky šálku vriacej vody a polovičku šálky citrónovej šťavy, vložte do mikrovlnky a ohrievajte 30 sekúnd. Potom misu umyte a mikrovlnku otrite handričkou, nečistoty pôjdu lepšie odstrániť.

Špinavý záchod


Lacná cola poslúži tiež na efektívny prípravok pre umývanie záchodu. Nalejte liter coly do misy a nechajte pôsobiť hodinu a dlhšie. Potom misu umyte kefou.

Šedivý koberec


Na vyblednutý koberec nasypte jedlú sódu, nechajte pôsobiť 15 minút a potom koberec povysávajte.

 

Tak do toho! Vianoce sú za dverami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Zdroj: redakcia, Foto: pixabay
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies