Kráska z beauty salónu označila silnejšie ženy za odpudivé. Hromadne ju opúšťa dôležitá klientela

NETKY.SK • 16 Február 2021, 08:25 • 2 min
Kráska z beauty salónu označila silnejšie ženy za odpudivé. Hromadne ju opúšťa dôležitá klientela

BRATISLAVA - Majiteľka obľúbeného Beauty salónu, ktorý navštevuje aj množstvo známych tvári poriadne zakopla. Na sociálnej sieti Instagram poriadne dourážala ženy, ktoré majú nejaké to kilo či dve navyše. Pre tieto nevhodné slová už prišla o značnú klientelu.

slovakia

left justify in out

„Na Instagrame by sa mali ukazovať len ženy, ktoré majú dobré postavy,“ napísala majiteľka vychyteného kozmetického salónu Mischellbeuaty Michaela Rujáková.

 

Medzi jej zákazníčky patrí napríklad herečka Karin Hajdu či speváčka Celeste Buckingham. Salón tiež navštevovala aj Silvia Kucherenko či poslankyňa NR SR Petra Krištúfková. Informoval o tom portál diva.sk.

 

Prekročila všetky hranice 

 

Kritika voči Michaele Rujákovej sa vzniesla po tom, čo na Instagrame napísala, že na sociálnych sieťach by sa nemali prezentovať tučné ženy, pretože sú podľa nej odpudivé.

 

 

img

 

Ako sama uviedla: „Na Instagrame, alebo aj všeobecne, by sa mali ukazovať len ženy, ktoré majú dobré postavy, lebo pozerať sa na nechutné a nakysnuté mľandravé telá je viac odpudivé, ako „ošmatlané boty.“

 

„Každá, ktorá sa chce ukazovať, by mala v prvom rade aj vyzerať, lebo je síce fajn, akože vaše sebavedomie, ale realita je taká, že je to odpudivé. Aj plnšia žena by mala byť pevná a ešte hlavne, keď sa ukazuje v modeloch, ktoré majú pôsobiť predajne,“ odporučila majiteľka salónu.

 

Nie všetky ženy musia vyzerať ako cez "kopirák"

Jej slová však neostali dlho bez odozvy. A aj napriek snahe napraviť si reputáciu a vysvetliť dehonestujúci status, to však Michaele nevyšlopostupne ju začala opúšťať klientela, s ktorou dlhé roky spolupracuje.

 

Podľa Michaely by plnoštíhle ženy mali propagovať zdravý životný štýl a pohybové aktivity. Treba dodať, že nie všetky ženy chcú vyzerať ako cez "kopirák", mať plné napichané pery botoxomnosiť konfekčnú veľkosť XS alebo S.

 

Mnohé z nich však môžu mať aj genetickú predispozíciu a aj napriek snahe a hladovkám tak nikdy nedosiahnu menšiu veľkosť oblečenia ako M, na čom však nie je nič zlé a už vôbec nie odpudzujúce.

 

Mnohým mužom to naopak imponuje, ak nie je žena samá kosť a koža. Majiteľka beauty salóna tak prekročila všetky pomyselné hranice, keď sa snažila druhým ženám diktovať, ako a či vôbec sa majú odfotiť na Facebook či Instagram a podeliť sa o kúsok svojho súkromia

 

Opúšťajú ju mnohé známe tváre

Ako informoval portál Diva.sk, do jej nemiestnych slov obul bývalý priateľ Celeste Buckingham a CEO zľavomatu Aleš Mlátilík.

 

„Dnes ma šokovalo toto vyjadrenie, ktoré napísala žena o iných ženách. Keďže s týmto postojom nemôžem súhlasiť, rozhodli sme sa spoluprácu po niekoľkoročnom vzťahu dnešným dňom ukončiť. Takéto vyjadrenia v našom podnikaní nemajú miesto, aj keby boli akokoľvek výhodné,“ oznámil Mlátilík s tým, že sa s Michaelou Rujákovou rozhodol ukončiť spoluprácu. Takéto slová sú pre neho totiž neakceptovateľné.

 

Medzi prvými ženami, ktoré pohoršili Rujákovej slová, bola práve Celeste Buckingham, ktorá salón tiež navštevovala.

 

„Toto ma veľmi sklamalo, kedže som dlhé roky klientkou tejto kliniky, hlavne na mejkap a vlasový styling. Ale asi tam už niesom vítaná. Pretože podľa tohto vyjadrenia, také baby ako som ja, by si nemali dávať fotky na Instagram. Asi by som sa nemala ukazovať verejne, kedže nemám pevné telo a prezentujem sa prirodzená sebavedomá,“ okomentovala majiteľkin status.

 

„Nedávno o mne písali v mediách, že som odpudivá prave tým, že som pribratejšia a vyzerám, že sa o seba nestarám. Baby, či už ide o online priestor, alebo o offline svet: je pre každého. A ako ženy či už v realite, alebo na sociálnych sieťach, by sme mali byť hlavne láskyplné a podporovať̌ druhých.Krása nie je len o výzore. Skutočná krása sa vždy ukáže tým, ako sa človek chová a aký je zvnútra,“ doplnila slovenská speváčka.

 

 

Falošný idol dokonalosti

Ako upozornila známa vizážistka Lucia Šenková, „v dnešnom prefiltrovanom a prefaceappovanom svete“, existujú mnohé ženy, ktoré trpia mindrákmi, pretože nevyzerajú tak, ako ženy na fotografiách.

 

Zároveň dodala, že je smutné, že namiesto toho, aby sme si bola jedna druhej oporou, tak siahneme naopak po urážkach. 

 

Treba však myslieť aj na to, že fotografie prezdieľané na sociálnych sieťach častokrát neodrážajú skutočnosť. Sú vyretušovanépoupravované, aby pôsobili na nich pôsobili aktérky ako stvorená dokonalosť.

 

Netreba sa však nechať oklamať! Kľúčom ku vnútornému šťastiu je jednoducho sa o seba trochu starať a naučiť sa mať samú seba rada, aj s nejakou tou chybičkou krásy. Nikto predsa nie je dokonalý.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona