Kedy sa nemusíte testovať, a za akých podmienok pre vás neplatí zákaz vychádzania?

NETKY.SK • 17 Apríl 2021, 14:25 • 2 min
Kedy sa nemusíte testovať, a za akých podmienok pre vás neplatí zákaz vychádzania?

SLOVENSKO - Podľa aktualizovanej vyhlášky s účinnosťou od 19.4.2021, platí výnimka v testovaní i zákaze vychádzania, ak máte doklad o prekonaní koronavírusu, ktorý nie je starší ako 180 dní.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlášky sa teda obmedzenie pohybu zákazom vychádzania nevzťahuje na osoby, ktoré sa preukážu potvrdením o prekonaní ochorenia COVID-19 nie starším ako 180 dní. Výnimka týkajúca sa časového intervalu po prekonaní COVID-19 sa totiž predlžuje z troch mesiacov na 180 dní. Rovnako platí i výnimka v celoplošnom testovaní. Informoval o tom Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky. Pri tvorbe vyhlášky úrad vychádzal z najnovších odporúčaní konzília odborníkov a medzinárodných zdravotníckych inštitúcií a stanovil lehotu 180 dní, ktoré neboli premietnuté do odporúčaní a záverov Pandemickej komisie vlády SR. „K odstráneniu nesúladu príde na najbližšom zasadaní vlády SR v stredu 21. apríla tak, že časový interval potvrdenia po prekonaní COVID-19 sa predĺži z 90 na 180 dní. Príslušné kontrolné orgány budú do tohto času usmernené, aby rešpektovali potvrdenia o prekonaní COVID-19, ktoré nie sú staršie ako 180 dní,“ dodal ÚVZ SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies