Návrh rezolúcie BR OSN je pre Rusko neprijateľný

NETKY.SK • 27 Január 2012, 13:02 • 2 min
Návrh rezolúcie BR OSN je pre Rusko neprijateľný

Návrh rezolúcie BR OSN je pre Rusko neprijateľný - Politika Návrh rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN o Sýrii z dielne Západu a arabských štátov je neprijateľný, pretože neberie do úvahy pozíciu Moskvy. Povedal to dnes námestník ruského ministra zahraničných

slovakia

left justify in out

img

Návrh rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN o Sýrii z dielne Západu a arabských štátov je neprijateľný, pretože neberie do úvahy pozíciu Moskvy. Povedal to dnes námestník ruského ministra zahraničných vecí Gennadij Gatilov. 
      Jeho vyjadrenia, citované agentúrou ITAR-TASS, sú najnovším znakom toho, že Rusko bude tvrdo nástojiť na zmenách v návrhu rezolúcie. Tá podporuje výzvu sýrskemu prezidentovi Bašárovi Asadovi, aby odovzdal právomoci svojmu námestníkovi, napísala agentúra Reuters.  
      Návrh rezolúcie, ktorú podľa očakávania odovzdajú bezpečnostnej rade neskôr v priebehu dnešného dňa, neobsahuje "zásadné zváženie našej pozície" a chýbajú v ňom "kľúčové aspekty, ktoré sú pre nás závažné", uviedol Gatilov.
      Bezpečnostná rada OSN sa dnes zíde za zatvorenými dverami, aby prediskutovala ďalšie kroky v otázke Sýrie. Vo štvrtok večer miestneho času to oznámila francúzska misia pri OSN.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies