Neuveriteľná potravinová zbierka na Slovensku!

NETKY.SK • 28 December 2021, 20:56 • 2 min
Neuveriteľná potravinová zbierka na Slovensku!

Známy obchodný reťazec Lidl so svojimi zákazníkmi venoval núdznym 1 000 ton potravín v hodnote viac ako milión eur.

slovakia

left justify in out

Vždy by malo byť dôležité pamätať na núdznych a pomôcť im prekonať ťažké životné situácie. No aktuálna pandémia sťažila život ľuďom oveľa viac. Jedným z dôsledkov pandémie je, že mnoho ľudí sa dostalo do existenčných problémov. Často im chýba to najzákladnejšie – potraviny. Aby bola pomoc efektívna, musí byť pravidelná a dlhodobá.

 

img

 

Lidl sa rozhodol na jeseň roku 2020 spustiť potravinovú zbierku s názvom Podeľ sa a pomôž, ktorá prebieha trvalo a vo všetkých predajniach diskontu. Priebežne vyzbierali 1 000 ton potravín v hodnote viac ako 1 000 000 eur a pravidelnú pomoc pre tisíce ľudí!

 

Od spustenia projektu na jeseň 2020 získalo vďaka projektu Lidla potrebnú pomoc viac ako 20 000 ľudí bez domova, týraných matiek s deťmi, sociálne slabších rodín s viacerými deťmi či zdravotne znevýhodnených.

 

img

 

„Keď som zažívala násilie od svojho manžela, občianske združenie ŽENA V TIESNI mi veľmi pomohlo. Ale vôbec som si nemyslela, že môžem od nich očakávať aj materiálnu pomoc, hoci sme ju po odchode od manžela a otca mojich detí veľmi potrebovali. Teraz už viac ako rok nás pracovníčky tejto poradne pravidelne zásobujú takými potravinami a drogériou, ktoré by som si sama nemohla dovoliť. Mnohokrát nás práve potravinová pomoc zachránila. Veľmi si to vážim,“ povedala jedna z klientok martinského OZ ŽENA V TIESNI, poradne pre ženy zažívajúce násilie a ich deti.

 

Do projektu Podeľ sa a pomôž, ktorý sa realizuje vo všetkých 153 predajniach Lidl, je zapojených 95 lokálnych organizácii. Zbierka tak zostáva v regióne a zákazníci presne vedia, komu pomáhajú. Ide predovšetkým o organizácie a združenia venujúce sa ťažko chorým či inak znevýhodneným deťom, týraným matkám, ľuďom bez domova či rôzne centrá sociálnych služieb a iné komunitné organizácie.

 

img

 

„Naším primárnym cieľom sú rodiny s onkologicky chorým dieťaťom. Kvôli chorobe dieťaťa prestáva pracovať vždy jeden rodič, a tak sa ich rozpočet značne zníži. Vďaka potravinovej zbierke im vieme ich situáciu zľahčiť. Potravinovou zbierkou vieme rodinám pomáhať počas celého roka. Väčšina firiem podáva pomocnú ruku hlavne v čase Vianoc, ale tieto rodiny sú vystavené dlhodobo zníženému príjmu. Preto je veľmi potrebné pomáhať priebežne počas celého roka, čo je aj cieľom zbierky Podeľ sa a pomôž. Len vďaka zákazníkom a ich štedrosti vieme pomôcť mesačne mnohým rodinám,“ povedala Žaneta Petrášová z nitrianskeho detského mobilného hospicu Pod krídlami Dominiky.

 

Prečítajte si: Ministerstvo vnútra navrhuje finančnú pomoc týmto obyvateľom!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies