Ministri životného prostredia podpíšu Ministerskú dunajskú deklaráciu

NETKY.SK • 8 Február 2022, 07:25 • 2 min
Ministri životného prostredia podpíšu Ministerskú dunajskú deklaráciu

BRATISLAVA – Štrnásť európskych ministrov životného prostredia, medzi nimi aj Ján Budaj (OĽaNO), podpíše v utorok na zasadnutí Ministerskú dunajskú deklaráciu. Informovalo o tom tlačové oddelenie Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR.

slovakia

left justify in out

Zasadnutie na úrovni ministrov sa podľa envirorezortu uskutočňuje raz za šesť rokov pri príležitosti spoločného podpisu ministerskej deklarácie, ktorá vyjadruje víziu dunajských krajín spolupracovať pri ochrane a manažmente vôd. Organizátorom videokonferencie je Medzinárodná komisia na ochranu rieky Dunaj so sídlom vo Viedni.

 

img

 

MŽP na webovej stránke uvádza, že rieka Dunaj spája 14 krajín (Nemecko, Rakúsko, Česká republika, Slovensko, Maďarsko, Slovinsko, Chorvátsko, Srbsko, Čierna Hora, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Rumunsko, Moldavsko a Ukrajina). Je symbolom integrácie a rozširovania EÚ a tiež tradičnej spolupráce európskych krajín. Medzinárodná komisia na ochranu rieky Dunaj v tejto súvislosti vyvíja podporné aktivity a opatrenia v povodí rieky Dunaj, koordinuje implementáciu smerníc EÚ v oblasti vôd a vytvára platformu pre pokračujúcu výmenu skúseností a uľahčuje spoluprácu medzi členskými a nečlenskými krajinami Únie.

 

Možno vás zaujme: Milióny na záchranu Veľkej koralovej bariéry



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies