Polícia zintenzívni kontroly počas zákazu vychádza. Za porušenie nariadení si siahneme hlboko do vrecka

NETKY.SK • 3 Február 2021, 17:11 • 2 min
Polícia zintenzívni kontroly počas zákazu vychádza. Za porušenie nariadení si siahneme hlboko do vrecka

BRATISLAVA – Polícia prijala ďalšie opatrenia, na základe ktorých si posvieti na ľudí, ktorí ignorujú vládou schválené opatrenia v boji proti pandémii nového koronavírusu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Upozornil na to prezident Policajného zboru SR Peter Kovařík. Ako uviedol v úvode zverejneného videa na sociálnej sieti Facebook, polícia od stredy spúšťa ešte prísnejšie kontroly na dodržiavanie pandemických opatrení, ktoré potrvajú predbežne do pondelka (8. februára).

 

„Máme viac ako 3600 ľudí v nemocniciach, situácia je mimoriadne vážna. Prosím vás, dodržujte všetky stanovené opatrenia,“ požiadal verejnosť Kovařík.

 

 

Polícia vás môže skontrolovať kdekoľvek

Policajti budú vo zvýšenej miere kontrolovať pohyb osôb počas zákazu vychádzania, teda účelu ich cesty.

 

Zvýšený výkon služby policajtov bude na miestach so zvýšenou koncentráciou osôb, ako sú lyžiarske strediská, nákupné strediská, železničné stanice, nástupišťa, potraviny, drogérie, zásielkovne, odberné miesta a podobne.

 

Zvýšenie kontrol na hraniciach okresov

Dopravní policajti vykonajú aj intenzívnejšie náhodné kontroly za účelom zistenia dodržiavania zákazu vychádzania na hlavných cestných ťahoch, teda diaľniciach, cestách pre motorové vozidlá I. a II. triedy.

 

Policajti tiež budú vo zvýšenej miere dohliadať aj na nosenie rúšok v interiéri ako aj exteriéri, dodržiavanie karanténnych opatrení a obmedzené fungovanie prevádzok.

 

Polícia v statuse občanov upozorňuje, že ľudia, ktorí musia dochádzať do zamestnania si musia u zamestnávateľa vybaviť potvrdenie, ktorým vierohodne preukážu nutnosť svojej cesty.

 

„Aktuálne platí, že policajti preverujú oprávnenosť zo zákazu vychádzania a certifikát, potvrdenie, sms správu či email, porovnávajú s osobnými údajmi konkrétnej osoby,“ píše sa v statuse s tým, že je nevyhnutné mať pri sebe občiansky preukaz alebo iný doklad totožnosti.

 

Prečítajte si tiež: Vláda rozhodla, covid automat sa sprísni! Deti sa však budú môcť vrátiť do škôl

 

Za porušenie nariadení, hrozia "mastnými" pokutami

Ako povedal Kovařík, od začiatku tohto roka policajti preverovali 1821 prípadov podozrenia z porušenia lekárom stanovenej karantény, pričom až 635 osôb toto opatrenie naozaj porušilo.

 

Z celkového počtu 4904 prípadov podozrenia z porušenia zákazu otvorenia prevádzok, ich porušilo 56.

 

Až 2878 osôb z 5515 prípadov porušilo nariadenie o nosení rúška, pričom až 3679 osôb z 8830 prípadov porušilo zákaz vychádzania.

 

Polícia v závere zdôraznila, že za porušenie nariadení hrozí sankcia v blokovom konaní 1000 eurv správnom až do 1659 eur.

 

Mohlo by vás zaujímať: Hlavný hygienik si myslí, že opatrenia netreba sprísniť

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies